Hoppa till huvudinnehållet

Orrholmens uteplatser räddade – KBAB finner lösning: ”Bra dialog”

Publicerad:
KBAB och Orrholmens boende enas om altaner och grönska.
KBAB och Orrholmens boende enas om altaner och grönska. Foto: KBAB

Tidigare i somras blev hyresgästerna på Orrholmen informerade av KBAB att uteplatserna skulle göras om.

Detta ledde till ett upprört grannskap som lämnade in en protestlista.

Nu har de kommit fram till en överenskommelse.

– Alla hyresgäster kommer att få en ny altan i kompositmaterial, säger fastighetschefen Petra Höyhtyä.

KBAB ville riva uteplatser på Orrholmen med gamla buskar, träd och blommor och ersätta med enhetlig trall gjord på kompositmaterial.

Detta uppskattades inte av alla hyresgäster som gick samman i en grupp som de kallade ”Upprorsgruppen”, och lämnade in en protestlista med över 100 stycken olika namn.

Efter en dialog mellan hyresgästerna och KBAB väljer nu det kommunala bostadsbolaget att ta ett steg tillbaka och låter delar av vegetationen vara kvar.

– Vi backar inte på renoveringen, utan alla hyresgäster kommer att få en ny altan i kompositmaterial. Egna utbyggnader kommer att tas bort och ersättas av den nya altanen. På så vis får alla hyresgäster nytt material som blir enhetligt och fungerar att förvalta på ett klokt och säkert sätt framåt, säger Petra Höyhtyä.

Orrholmens hyresgäster får enhetliga kompositaltaner.
Orrholmens hyresgäster får enhetliga kompositaltaner.

Hyresgästerna ska dessutom ersättas ekonomiskt för det som rivs.

– Alla hyresgäster får samma storlek på altanen efter renovering. I några fall har KBAB tidigare gett löfte om att bygga en större altan än uteplatsens storlek, i de fallen ersätter vi hyresgästen för materialet på den extra yta som försvinner efter renoveringen.

Petra Höyhtyä berättar att överenskommelser tecknas med de hyresgäster som tidigare fått muntliga löften av KBAB att nyttja mer yta än den uteplats som ingår i hyresavtalet.

– Överenskommelserna kommer variera i utseende mellan olika hyresgäster. Principen är förenklat att hyresgästen får behålla det som KBAB lovat dem att nyttja så länge de bor kvar i lägenheten.

Petra Höyhtyä, fastighetschef KBAB
Petra Höyhtyä, fastighetschef KBAB Foto: KBAB

Hyresgästen har ansvaret för skötsel och underhåll av ytan.

Om hyresavtalet sägs upp eller om hyresgästen inte längre kan eller vill ta på sig ansvaret för skötsel, kommer ytan återställas till dess ursprungliga tillstånd, det vill säga som en gräsmatta.

KBAB meddelar även att altanen som ingår i hyresavtalet kommer att bevaras.

– Vi upplever att vi har haft en bra dialog med våra hyresgäster som inkommit med kloka synpunkter. För att ta tillvara på allas olika situation har vi i vissa fall även haft dialog med hyresgäster i enskilda möten, säger fastighetschefen på KBAB.

En av hyresgästerna är också nöjd med överenskommelsen.

– Vi är tacksamma för att KBAB har lyssnat på oss och omvärderat sina planer. Våra uteplatser är en viktig del av vårt hem och vårt liv här på Orrholmen, säger en boende.

KBAB efter chockrivningen: ”Blev tagen på sängen”Boende chockas av rivningen på Orrholmen: ”Jag hade ingen aning”Rivningen av uteplatserna delar Orrholmen: ”Vi har inte bestämt oss än”

Artikeltaggar

BlommorBostad och byggenDjur och naturKBABOrrholmenRenoveringarTillstånd

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.