Hoppa till huvudinnehållet

Storseger för Färjestad borta mot Linköping

Publicerad:

Färjestad hade en riktig målfest när man besegrade Linköping borta i Stångebro Ishall i J20 Nationell södra herr i ishockey. Färjestad vann med hela 8-2 (1-2, 4-0, 3-0).

Färjestad hade före onsdagens bortamatch fem förluster i rad.

Linköping startade matchen starkast. Laget ryckte åt sig ledningen med 2-0, genom mål av Adam Aunes Johansson och Max Forsell innan Färjestad svarade och gjorde 2-1 genom Elliot Ståhlberg. Färjestad gjorde dock fyra raka mål i andra perioden och gick från underläge 2-1 till ledning med 2-5. Färjestad fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 8-2. Målen i sista perioden gjordes av Wille Johansson, Noel Fransén och Albert Wikman.

Färjestad ligger på åttonde plats i tabellen efter matchen, medan Linköping är på femte plats.

De båda lagen möts igen lördag 23 september 14.30, i Stångebro Ishall.

Artikeltaggar

Färjestad BK JuniorIshockeyJ20 Nationell södraLinköping HCStångebro Ishall

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.