Hoppa till huvudinnehållet

McDonalds ryter till om Max: ”Lös trafiken innan fler etableringar tillåts”

Publicerad:
McDonalds anser att trafiksituationen bör lösas innan några fler etableringar kan tillåtas.
McDonalds anser att trafiksituationen bör lösas innan några fler etableringar kan tillåtas. Foto: Magnus Carlsson

Kommunen arbetar med en ny detaljplan för Kvarnbyn. Det är Max som vill bygga en hamburgerrestaurang som granne till McDonalds.

Nu har konkurrenten yttrat sig om planförslaget.

Det nämns inte i vare sig planförslaget eller i yttrandet att det är Max som ska bygga en restaurang i området. Men det kunde NKP berätta om redan förra hösten.

Nu är detaljplanen på samråd och sista dag att yttra sig är fredag den här veckan. Bland dem som redan har yttrat sig om planen finns McDonalds, närmaste grannen.

Snabbmatsjätten påpekar att man redan 2021 hörde av sig till kommunen med en önskan om att få köpa en del av den intilliggande fastigheten för att kunna utöka till en dubbelfilig drive trough-lösning.

McDonalds har yttrat sig om den nya detaljplanen.
McDonalds har yttrat sig om den nya detaljplanen. Foto: Maiken Kettil Schough

En sådan lösning nämns i planförslaget, vilket McDonalds ser positivt på. Däremot önskar man att begränsningen ”prickad mark” tas bort då det innebär att man inte få bebygga marken.

Vidare föreslår McDonalds att man för att tydligt begränsa de båda fastigheterna borde skapa någon form av parkmark mellan dem.

McDonalds lyfter även trafiksituationen i korsningen vid riksväg 26. Man anser att kommunen bör se över en trafiklösning innan man godkänner fler etableringar i området då det redan idag uppstår köer och är svårt att göra vänstersvängar.

En sådan trafiklösning är dock på gång enligt den detaljplan som parallellt tas fram för Harberget. Där talas det om en cirkulationsplats för att få ett bättre trafikflöde.

Artikeltaggar

Bostad och byggenDetaljplanerFastigheterKristinehamnMcDonaldsVarnumsleden

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.