Hoppa till huvudinnehållet

Bilda IT-säkerhetsförband i Karlstad

Publicerad:
I Karlstad finns redan Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB); en framgångsrik universitetsutbildning inom datavetenskap samt en framgångsrik privat IT-sektor. Varför då inte satsa på att bilda ett IT-säkerhetsförband inom hemvärnet i Karlstad, Värmland? skriver insändarskribenten.
I Karlstad finns redan Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB); en framgångsrik universitetsutbildning inom datavetenskap samt en framgångsrik privat IT-sektor. Varför då inte satsa på att bilda ett IT-säkerhetsförband inom hemvärnet i Karlstad, Värmland? skriver insändarskribenten. Foto: NWT Arkiv

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Få kan ha undgått betydelsen av modern informations teknologi. Världens alla oroligheter och hot tycks aldrig sina i antal. I Karlstad finns redan Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB); en framgångsrik universitetsutbildning inom datavetenskap samt en framgångsrik privat IT-sektor.

Varför då inte satsa på att bilda ett IT-säkerhetsförband inom hemvärnet i Karlstad, Värmland? Med tanke på alla "IT-kunniga" värmlänningar så bör ett dylikt förband inte bli annat än en succé. Givetvis till alla "IT-marodörers" stora sorg, såväl inom som utom riket Sverige.

Myndighetschefer, landshövdingen, universitetet, Hemvärnet och den privata sektorn kan säkerligen ta sig an uppgiften att agera för ett värmländskt IT-säkerhetsförband på ett framgångsrikt sätt.

IT-säkerhet

Artikeltaggar

BeredskapDatavetenskapFörsvarHemvärnetITKarlstadMSBSamhällsskyddTeknik och vetenskapVärmlands län