Hoppa till huvudinnehållet

Patient avled – efter att operation flyttades tre gånger

Publicerad:
Patient avled efter en fördröjd behandling. Foto: Ove Rydh

En äldre patient skulle opereras för ett bråck på stora kroppspulsådern. Vid tre tillfällen flyttades operationen. I väntan på transport hem vid tredje tillfället avled patienten.

Det var hösten 2021 som en patient avled till följd av fördröjd vård på Centralsjukhuset i Karlstad. Patienten skulle opereras för ett bråck på stora kroppspulsådern, men ströks från operation vid två tillfällen.

I samband med det tredje tillfället upptäcktes att patienten hade giftstruma. Struman behövde behandlas innan operation. Patienten blev påverkad av behandlingen och skickades till akutmottagningen.

På akutmottagningen blev patienten bättre, men i väntan på transport hem fick patienten hjärtstopp och avled. En undersökning visade att bråcket hade brustit.

Region Värmland har gjort en anmälan till Ivo, Inspektionen för vård och omsorg, enligt lex Maria eftersom patienten fördröjd diagnos, vård och behandling.

Artikeltaggar

IvoOmsorgRegion VärmlandVårdVård och omsorg

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.