Hoppa till huvudinnehållet

Duo döms för märkesförfalskning och olovlig körning

Publicerad:
En jordbrukare i Kristinehamnstrakten har dömts för att ha satt fel registreringsskylt på en släpkärra.
En jordbrukare i Kristinehamnstrakten har dömts för att ha satt fel registreringsskylt på en släpkärra. Foto: Johan Nilsson/TT

En man och en kvinna i Kristinehamnstrakten har dömts för att ha gjort fel i samband med att de skulle dra loss en traktor som kört fast.

Kvinnan som är i 30-årsåldern har dömts för olovlig körning. Mannen som är i 50-årsåldern har dömts för det lite ovanligare brottet märkesförfalskning.

Det var i januari i år som mannen körde fast med en traktor på ett fält i närheten av Kristinehamn. Han hörde av sig till kvinnan och bad henne lasta utrustning på kärran och komma med den.

Enligt mannen har han två kärror och kvinnan tog fel, därmed körde hon en kärra som är större än vad hennes körkort tillåter att hon kör.

Hon körde dessutom en bit på en större väg på väg till fältet där mannen satt fast med traktorn.

Mannen döms för märkesförfalskning eftersom kärran hade fel registreringsskylt monterad.

Mannens förklaring är att kvinnan tagit fel kärra och att det var ett misstag. Enligt mannen används den kärran bara på gården.

Att den hade fel registreringsskylt förklarar han med att barnen ville tjäna extrapengar genom att reparera den gamla kärran.

Mannen var även åtalad för tillåtande av olovlig körning, brott mot fordonsförordningen och brott mot lagen om fordons registrering och användning. Dessa brott frias dock mannen från.

Kvinnan har erkänt att hon körde med kärran och att hon är medveten om vilken behörighet hennes körkort har. Däremot menar hon att hon saknar uppsåt.

Kvinnan döms till 1 500 kronor i böter. Mannen döms till 50 dagsböter om 130 kronor, det vill säga 6 500 kronor samt en avgift till Brottsofferfonden.

Artikeltaggar

BrottBrott, lag och rättDagsböterKristinehamnOlovlig körning

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.