Hoppa till huvudinnehållet

Värmländska bibliotekets nya giv: låna en symaskin

Publicerad:
Biblioteket i Arvika ska börja låna ut symaskiner. Tre timmar i taget får den som behöver sy eller laga något boka maskinen. Foto: Janerik Henriksson/TT

Vad är det för likhet mellan en roman av Dostojevskij och en symaskin?

Svaret finns på Arvika bibliotek.

Där införs nu i dagarna en nyhet för alla som är sugna på att skapa i tyg: två symaskiner som man kan låna på biblioteket.

Till skillnad från Dostojevskij-verken får symaskinerna dock inte lånas hem, utan står i bibliotekets skaparverkstad och bokas i bibliotekets informationsdisk. Lånekort krävs och man får boka sytid i max tre timmar.

”I bibliotekets skaparverkstad finns en hel del teknisk utrustning och andra redskap. Som ett led i att tillgängliggöra dessa för fler så kommer viss utrustning att gå att boka för att använda på egen hand i biblioteket. Först ut är våra symaskiner. Det är också en del i bibliotekets hållbarhetsarbete”, skriver biblioteket i ett pressmeddelande.

Artikeltaggar

ArvikaBibliotekbiblioteket i ArvikaLitteraturNöje/KulturPressmeddelande

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.