Hoppa till huvudinnehållet

Fortsatt frågetecken för Öhgren: ”Han kommer bli bra – frågan är bara när”

Publicerad:
Liam Öhgren fortsätter att träna i gymmet, och är inte redo för comeback när FBK åker på bortaturné den här veckan. Foto: FREDRIK KARLSSON

Ingen Per Åslund i spel den här veckan, men framsteg görs.

Det säger FBK-tränaren Tomas Mitell på måndagen.

Däremot finns ingen ny prognos att ge kring Liam Öhgren.

Där går FBK i väntans tider.

Per Åslund fortsätter att träna för fullt. När Färjestad tränade på måndagen var forwarden med i samtliga övningar.

– Det går åt rätt håll, som planerat eller till och med bättre än planerat, säger FBK-coachen. Vi kanske låter honom träna ikapp den här veckan också. Han har trots allt missat hela augusti och bara tränat några ordentliga pass med oss. Han är på väg, det går åt rätt håll. Hade det varit tvunget att spela hade han kanske gjort det, men med viss risk. Vi försöker ta det lugnt och stadigt. Alla 12 forwards som spelat har gjort det jättebra så vi känner igen stress.

Liam Öhgren är fortsatt utanför isträning med laget.

– Det är osäkert läge, säger Tomas Mitell. Vi räknar definitivt bort honom den här veckan. Vi får se framöver. Vi vill såklart ha tillbaka honom så fort det går.

Någon prognos finns i nuläget inte att ge.

– Det är veckor bort, kanske längre. Han kommer bli bra – frågan är bara när.

Men han är i någon form av träning?

– Ja, han och medical team och (Richard) Kalenius gör mycket i gymmet. Han är frisk för övrigt men har lite strul. Vi får se helt enkelt, och får återkomma så fort vi vet mer. Men definitivt inte den här veckan, om det blir många veckor eller om det börjar närma sig vet jag inte. Medical team kan inte ge svar nu och ska prata mer med Minnesota. Men Liam är ingen jag räknar med nu.

Här tar FBK-fansen över centrala Karlstad – marscherar mot arenanSHL-panelens dom – så går det för Färjestad

Artikeltaggar

Färjestad BK HerrIshockeyLiam ÖhgrenMinnesotaPer ÅslundRichard KaleniusTomas MitellTräning

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.