Hoppa till huvudinnehållet

Stor spelarenkät inför hockeytvåan 2023/24

Publicerad:
Hockeytvåan 2023/24.

Shots fired!

I en stor spelarenkät får vi här (en hel del syrliga) svar på vad vi kan vänta oss av hockeytvåan 2023/24.

✓ Favorit (?) blir flopplag

✓ Bästa värvningen

✓ Han vinner skytteligan: ”Enkelt”

✓ ”Tror de är så himla bra – men blir alltid skit”

Felix Bråtner, Arvika HC.
Felix Bråtner, Arvika HC. Foto: Kristoffer Östling

Felix Bråtner, Arvika HC

Vilket lag vinner serien?

– Jag säger Hammarö på den. Ser ut som att de har värvat på riktigt bra.

Vilka lag blir topp fyra?

– Hammarö, Munkfors och Åmål... Sedan blir det nog fajt om fjärdeplatsen men jag tar och slänger in Kil där.

Skytteligavinnare?

– ”Fredda” Thörner (Hammarö). Han har gjort ganska många assist under åren och kanske lossnar det med målskyttet nu också.

Bästa värvningen?

– Svaret får bli Hammarö som helhet. De har plockat in många spelare med rutin, bland andra Jesper Nordin, vilket var tråkigt för oss.

Säsongens flopplag?

– Grums. Tror inte det kommer gå så bra som de räknar med att de ska göra. I min värld når de inte ens topp fyra.

Oliver Johansson, Grums IK.
Oliver Johansson, Grums IK. Foto: Tommy Andersson

Oliver Johansson, Grums IK

Vilket lag vinner serien?

– Grums. Vi gjorde det bra förra säsongen men föll på målsnöret, så jag tror många i laget är sugna på att göra om den resan. Fast nu vill vi gå ännu längre.

Vilka lag blir topp fyra?

– Förutom vi så blir det nog Hammarö; de har ett spännande lagbygge – och Munkfors för det känns som att de satsar varje år. Sedan är det svårt men jag säger Åmål. De lär väl i alla fall vara med och hugga fram tills deras importer tröttnar.

Skytteligavinnare?

– Min bror, Gabriel. Han har ett ruggigt målsinne och om han bara fokuserar på rätt saker så vinner han nog den där skytteligan ganska enkelt skulle jag säga.

Bästa värvningen?

– Oliver Henriksson. Nu har han ju haft ett litet uppehåll men lyckas han hitta formen kommer han att vara ruggigt bra. Hittills har han trots allt presterat på alla nivåer han spelat på. Sedan kommer en sådan kille som Victor Sandberg vara väldigt viktig för Hammarö nu när han är med från start.

Säsongens flopplag?

–Arvika, 100 procent. Möttes på försäsongen och det såg inte alls bra ut.

Niklas Hjalmarsson, Hammarö HC.
Niklas Hjalmarsson, Hammarö HC. Foto: Tommy Andersson

Niklas Hjalmarsson, Hammarö HC

Vilket lag vinner serien?

– Hammarö HC, såklart. Vi tror stenhårt på oss själva. Hade allt i egna händer redan förra säsongen, men då lyckades vi sjabbla bort det i sista omgången så vi slutade tvåa. Med det i ryggen och de nyförvärven vi fått in så ska vi nog kunna lösa det i år istället.

Vilka lag blir topp fyra?

– Hammarö, Grums, Munkfors och Åmål. Sedan kan nog Kil vara med och hugga däruppe också.

Skytteligavinnare?

– Victor Sandberg, Hammarö. Det är en toppspelare, riktigt duktig. Bra skott, bra fart på skridskorna och vass målgörare.

Bästa värvningen?

– Herman Johansson, Hammarö. En toppback som spelat i högre divisioner tidigare. Stabil. Sprider en trygghet både bakåt och framåt så han kommer bli väldigt viktig i båda zonerna. Vår backsida ser ruskigt stark ut.

Säsongens flopplag?

– Karlskoga. Det är ett lag man alltid vill slå och hoppas att det inte går så bra för. Nu siktar de nog på att bli topp fyra, så om de inte lyckas får man väl anse att det är en flopp.

Robert Basth, IFK Munkfors.
Robert Basth, IFK Munkfors. Foto: IFKISH

Robert Basth, IFK Munkfors

Vilket lag vinner serien?

– Det gör IFK Munkfors. Jag tror vi har både bäst spets och bredd.

Vilka lag blir topp fyra?

– Vi kommer ju att vinna. Sedan tror jag att även Hammarö kommer vara med i toppen, kanske också Karlskoga, och som fjärde lag säger jag Kil. De gjorde det bra ifjol.

Skytteligavinnare?

– ”Wille” Johannesson tar det. En sådan måltjuv har jag inte sett i Munkfors på länge. Sedan har jag även spelat med honom i Grums, så jag vet vad han går för.

Bästa värvningen?

– ”Wille” och Hédi Fatnassi (också Munkfors), bara för att nämna två.

Säsongens flopplag?

– Åmål, för där vet man väl egentligen aldrig vad man får. Sedan ska det väl sägas att jag ogillar Åmål också, det hör liksom till när man är från Säffle. Det är ungefär som mellan Munkfors och Viking.

Carl Berglund, Karlskoga IK.
Carl Berglund, Karlskoga IK. Foto: Anders Sättermann

Carl Berglund, Karlskoga IK

Vilket lag vinner serien?

– Grums. På slutet av förra säsongen fick dom ihop det bra och var nog laget med högsta nivån. Tror dom kan bygga vidare på det.

Vilka lag blir topp fyra?

– Grums, Karlskoga, Hammarö, Munkfors.

Skytteligavinnare?

– Johan Schreiber, överlägset bästa spelare i fjol i mina en-ögda-ögon sett och ser ännu bättre ut i år. Det som talar emot är att hans kedjekamrater blivit ett år äldre.

Bästa värvningen?

– Har dålig koll på värvningar men jag tror nog vi kan ha fått in något riktigt bra i Jesper Ahl i Karlskoga.

Säsongens flopplag?

– Flopp och flopp vet jag inte men tror Kil får svårt att återupprepa fjolårssäsongen.

Josef Hallquist, Kils AIK.
Josef Hallquist, Kils AIK. Foto: Piotr Mirowski

Josef Hallquist, Kils AIK

Vilket lag vinner serien?

– Det tror jag att Kil gör. Kan väl egentligen gå lite hur som helst, men vi har ett ungt och spännande lag med väldigt bra sammanhållning.

Vilka lag blir topp fyra?

– Kil, Munkfors, Grums och Hammarö. Lite osäker kring Grums dock, det är väl ett av de lagen som kanske kan falla ur.

Skytteligavinnare?

– Lucas Danielsson (Kil). Det spelar ingen roll om vi förlorar så länge han får sina mål. Han kommer verkligen kämpa för att vinna den titeln över William Flodin.

Bästa värvningen?

– Herman ”Hebbinho” Johansson (Hammarö) är en riktigt tung värvning.

Säsongens flopplag?

– Karlskoga. De tror att de är så himla bra varje år men det blir alltid skit ändå... Tråkigt lag, tråkiga spelare och tråkig kommun. Ja, allt är tråkigt med dem.

Anton Johansson, Sunne IK.
Anton Johansson, Sunne IK. Foto: Tommy Andersson

Anton Johansson, Sunne IK

Vilket lag vinner serien?

– Hammarö. De var bra redan ifjol och nu har de fått hem flera duktiga spelare som bland annat varit i Färjestad. Kommer bli starka i år.

Vilka lag blir topp fyra?

– Hammarö, Munkfors, Karlskoga – och så måste jag ändå slänga med Sunne. Tror det blir en bra och rolig säsong för vår del.

Skytteligavinnare?

– Åmål brukar ju alltid ha med någon import i toppen, men jag tippar på Christoffer Jonsson Sundqvist. Det är en riktig slitvarg som jag tror kommer ösa in poäng för oss.

Bästa värvningen?

– Anders Skoog (Sunne). Han har gjort 15 säsonger i division 1 med en bra poängskörd. Så i de matcher han kommer vara med oss som nykomlingar i vinter blir han otroligt viktig med sin rutin.

Säsongens flopplag?

– Jag tror Åmål floppar. Det är inte alls säkert att deras importer är lika bra som tidigare år.

Oscar Svensson, Åmåls SK.
Oscar Svensson, Åmåls SK.

Oscar Svensson, Åmåls SK

Vilket lag vinner serien?

– Hammarö HC, tror jag. De har en väldigt, väldigt stark backsida med division 2-mått mätt. Sedan anser väl jag att om man går till Hammarö så är man trött på att spela högre upp, så om de är så hungriga vet jag inte. Men jag tror det kan räcka till en serieseger ändå.

Vilka lag blir topp fyra?

– Hammarö, Åmål, Munkfors och Grums. De känns ganska givna på förhand. Sedan finns det ju alltid skrällar här och där. Kil är till exempel alltid en bubblare, framför allt efter fjolårets säsong.

Skytteligavinnare?

– William Johannesson i Munkfors. Alltid duktig på att göra mål. Sedan tror jag även att vi har tagit in en riktig skarpskytt i Garrett Clegg, senast från universitetsligan NCAA. Alla som kommer därifrån brukar vara vassa. ”Wille” är dock alltid ett säkert kort när det kommer till mål.

Bästa värvningen?

– Den vill jag tro att faktiskt vi står för. Detta i form av Jack Olmstead – han har sett ruskigt bra ut på träningarna här nu. Sedan har ju Hammarö tagit in en som Jesper Nordin på backsidan och vi vet ju alla hur duktig han är. Samma med ”Wille” till Munkfors. Det är många bra spelare i serien, definitivt.

Säsongens flopplag?

– Här tänker jag Arvika. Enkelt förklarat med att de inte har värvat någonting av någon dignitet över huvud taget och tappat några trotjänare. De föryngrar sig väl helt enkelt och då blir man svagare på pappret. Så jag kan inte se något annat än att de kommer hamna i bottenstriden.

Artikeltaggar

Åmåls SKArvika HCCarl BerglundFelix BråtnerGrums IKHammarö HCHockeytvåanIFK MunkforsIshockeyJesper NordinKarlskoga IKKils AIKNiklas HjalmarssonOliver JohanssonSunne IKWilliam Johannesson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.