Hoppa till huvudinnehållet

Nellie gör armband för djurens skull

Publicerad:
Nellie Axelsson - här tillsammans med sina systrar Julia och Klara - tillverkar och säljer armband till förmån för Djurskyddet Kristinehamn.
Nellie Axelsson - här tillsammans med sina systrar Julia och Klara - tillverkar och säljer armband till förmån för Djurskyddet Kristinehamn.

Nellie Axelsson gillar att göra armband, och tillsammans med mamma Karin kom hon på ett sätt att omvandla intresset till hjälp. På loppisar säljer de armband till förmån för Djurskyddet Kristinehamn.

– Jag gör det för att det är kul, det är spännande att skapa olika mönster, berättar Nellie.

Nyligen var de på plats på en loppis på Folkets Hus i Karlskoga.

Karin, Nellie, Julia och Klara Axelsson utmärkte sig lite på loppisen genom att inte sälja begagnat, utan egenhändigt tillverkade armband som säljs till förmån för Djurskyddet Kristinehamn.

– Jag började på allvar i maj, och efter ett tag frågade jag mamma var jag skulle göra av alla armband, berättar Nellie.

Mamma Karin har varit engagerad i Djurskyddet Kristinehamn länge, bland annat som jourhem, så det kändes ganska självklart för henne att föreslå att sälja armbanden och ge vinsten till dem.

– Vi har både swishat pengar och köpt kattmat för pengarna vi fått in, säger Karin.

Nellie tjänar inga egna pengar på sin armbandstillverkning, när materialet är betalt går resten av pengarna till djuren.

– Det är kul, och nu till loppisen är första gången som jag gjort många armband utan att någon beställt. Det är spännande, avslutar Nellie.

Artikeltaggar

BöckerKarlskogaKläderKristinehamnSamhälleSkorTomtar

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.