Hoppa till huvudinnehållet

Influencern Sandras nya gårdsbutik lockar många: ”Det var kö in till Grums”

Publicerad:
Sandra Östlind och Jonas Ström har öppnat Hagalunds Gårdsbutik i Grums, dit besökarna har vallfärdat de första veckorna. Foto: Helena Karlsson

När värmlandsinfluencern Sandra Östlind tillsammans med sambon Jonas Ström hittade gården utanför Grums slog de till direkt.

Nu driver de tillsammans Hagalunds gårdsbutik – något som uppskattas av både hennes 94 000 följare på Instagram och besökarna som har vallfärdat dit.

– Vi trodde inte det skulle bli så många direkt, men det har varit fullt varje gång vi haft öppet, säger Sandra.

Det var när Sandra Östlind med sambon Jonas Ström och de tre barnen letade efter något nytt som de hittade den stora gården Hagalund en bit norr om Grums.

Värmlandsinfluencern Sandra, 32, utökar lyxvillan med poolInfluerarens nya butik ska dra blickarna till Borgvik

Sandra, som driver Instagramkontot ”Sandrashem” med nästan 95 000 följare och som tidigare har haft en inredningsbutik i Grums, ville hitta ett projekt hon kunde dela tillsammans med sambon Jonas och familjen.

– När vi hittade det här stället kände vi båda direkt att ”det här ska vi ha”, säger Jonas när de visar upp gården.

– Men då såg det inte ut som det gör nu. Vi har rustat upp en hel del, fast redan då såg vi potentialen, fyller Sandra i.

Succé för gårdsbutiken

På huset där de bor har paret hunnit fixa de större bitarna av renoveringen även om det finns en del kvar att göra.

Ännu mer har hänt i den stora ladan på gården, där paret sedan sex veckor öppnat upp sin alldeles egna gårdsbutik.

– Först var tanken att bara göra en inredningsbutik, men med den här lokalen gick det att göra så mycket mer. Hittills har vi haft öppet när vi hinner, ofta söndagar. Varje gång har det varit folk som kommer hela dagen, det är jättekul, säger Sandra.

Paret fyller hela tiden på med nya saker, vilket gör att butiken följer med både trender och årstider.
Paret fyller hela tiden på med nya saker, vilket gör att butiken följer med både trender och årstider. Foto: Helena Karlsson

För att få plats med alla besökare har de tvingats utöka parkeringen och även inlett arbetet med en ny väg till gården.

– Första gångerna var det kö in till Grums. Jag fick gå ut till vägen och styra om trafiken, säger Jonas.

”Familjeprojekt”

Senaste veckorna har de även fått hjälp av barnen som är tio, sex och 1,5 år gamla.

– De tycker det är jättekul att både plocka inne i butiken och hjälpa till på parkeringen. Det har verkligen blivit ett familjeprojekt där alla är med, säger Sandra.

Inne i ladan och på gården utanför kan gästerna strosa runt mellan krukor, växter och andra inredningsdetaljer. Det finns både nytt, vintage och loppisgrejer och allt är handplockat av Sandra och Jonas.

– Vi väljer ut exakt det vi vill ha och försöker blanda gammalt och nytt. Det mest populära är det gamla och unika, vi köper mycket hos en man i Borlänge som köper in från hela världen.

Uppe på loftet har paret dessutom precis inrett en kafédel för den som vill njuta av en kopp kaffe och hembakat fika.

Det hembakta fikat har gjort att många gör besöket till en längre utflykt. ”Först kokade vi kaffe inne i huset, men då fick jag springa som en jojo mellan”, säger Jonas Ström.
Det hembakta fikat har gjort att många gör besöket till en längre utflykt. ”Först kokade vi kaffe inne i huset, men då fick jag springa som en jojo mellan”, säger Jonas Ström. Foto: Helena Karlsson

Renoverar för vintern

Nästa år är drömmen att de på ängen intill ska kunna fixa blommor för besökarna att plocka, och redan framåt hösten är tanken att en ny del av butiken ska kunna öppna för gäster året runt.

– Här tänker vi dra in värme för att folk ska komma in när det blir kallare, så framåt vintern och julen ska vi kunna stå här och baka med riktig julkänsla, säger Sandra.

Här renoveras det för fullt för att kunna bjuda in till en mysig butik och kafé under vintern.
Här renoveras det för fullt för att kunna bjuda in till en mysig butik och kafé under vintern. Foto: Helena Karlsson

En som passar på att besöka butiken är Lena Gustafsson som tagit sig dit från Säffle.

– Det är faktiskt andra gången jag är här, och trots att det inte är många veckor sedan sist har det redan hänt mycket. Det är så trevligt att sånt här finns i närheten, säger Lena som för dagen bara är där för att bli inspirerad.

– Jag hade inte planerat att köpa något speciellt, men vi får väl se hur det blir, ler hon.

Lena Gustafsson från Säffle har besökt butiken flera gånger. ”Jag hittade den via sociala medier och var tvungen att åka hit”, säger hon.
Lena Gustafsson från Säffle har besökt butiken flera gånger. ”Jag hittade den via sociala medier och var tvungen att åka hit”, säger hon. Foto: Helena Karlsson

”Köar en timme”

Andra besökare är mer målinriktade berättar Sandra och Jonas.

– Vissa köar en timme innan för att de vill ha en speciell vara som vi tagit in. Då har de sett på sociala medier att vi varit och handlat nytt, så vill de vara säkra på att komma först.

Sandra Östlind berättar att de unika vaserna och skärbrädorna är bland det mest populära inköpen.
Sandra Östlind berättar att de unika vaserna och skärbrädorna är bland det mest populära inköpen. Foto: Helena Karlsson

Än så länge håller butiken öppet när det finns tid, där exakta tider läggs ut på Hagalunds gårdsbutik på antingen Instagram eller Facebook ett par dagar innan.

– När vi fått mer ordning hoppas vi ha öppet ännu mer, speciellt när det är sånt intresse och vi tycker det är så roligt.

Artikeltaggar

ButikerGrumsHandelKaffe och teMat och dryckSandra ÖstlindSociala nätverk

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.