Hoppa till huvudinnehållet

Drömpremiär för Karlstad – mäktig vändning inför storpublik: ”Var aldrig orolig”

Publicerad:
KIBF-forwarden Anton Vestlund gjorde ett hattrick i SSL-premiären hemma mot Helsingborg. Foto: Helena Karlsson

0–2 blev 8–2 och Karlstadvinst med 8–3 i återkomsten i SSL.

Karlstad IBF stod för en mäktig vändning påhejade av en snudd på fullsatt hall.

– Det var riktigt roligt, konstaterar KIBF-forwarden Anton Vestlund som svarade för tre mål och två assist.

Peter Nordström: ”Ska ta åt sig enormt – det händer inte många gånger i en idrottskarriär”

Säsongen 2017 åkte Karlstad IBF:s herrar ur den svenska högstaligan SSL men nu är Karlstad alltså tillbaka i världens bästa liga. Det var med andra ord inte så konstigt att intresset var stort när KIBF i dag begick seriepremiär i den svenska superligan hemma i Colorama Arena mot FC Helsingborg som förra säsongen tog sig till SSL-slutspel efter en sjundeplats i grundserien.

I en mycket välfylld arena var det Karlstad som öppnade bäst och var nära en tidig ledning genom bland annat Simon Sjögren som avlossade bössan och Sjögren missade sedan öppet mål efter en läcker krosspassning. KIBF-forwarden Robin Lennartsson förvaltade inte heller ett stort läge i inledningen för ett hemmalag som inte fick in bollen bakom Helsingborgskeepern Mattias Qvarfordt.

Gästerna kopplade grepp

Hemmamålvakten Pontus Zarins stod för en finfin räddning när gästernas Linus Bergström kom typ fri och sedan fick Helsingborg lira powerplay och då kom 1–0 för bortalaget genom Niclas Brohlin-Ljung. Gästerna hade även en boll i målramen innan KIBF typ bjöd Helsingborg på målchansen som gav 2–0 från Simon Svenssons klubba.

Karlstad ställde till med mäktig premiärfest i Colorama Arena inför storpublik.
Karlstad ställde till med mäktig premiärfest i Colorama Arena inför storpublik. Foto: Helena Karlsson

Det dröjde 18.31, men sedan tillverkade Karlstad säsongens första SSL-balja och läckert var det också. En vass kontring från förstakedjan där Johan Palmqvist nätade i öppet mål framspelad av Anton Vestlund.

1–2 blev 3–2

Det var KIBF-underläge 1–2 i första pausen och den andra perioden var precis som den första, tät och tuff. Hemmagänget var synnerligen nära kvittering med dubbla ramträffar i ett och samma anfall. Och efter 10.06 i hördes nytt stort Karlstadjubel i arenan och det var Vestlund som skrev in sig i målprotokollet till 2–2 fint framspelad av Isac Hauge. Ett hårt jobbande KIBF var dessutom nära en kvick 3–2-balja påhejade av hemmaklacken.

Simon Sjögren, till vänster, svarade för ett mål och tre assist.
Simon Sjögren, till vänster, svarade för ett mål och tre assist. Foto: Helena Karlsson

Kraftpaketet Vestlund ordnade Karlstads första powerplay och där blev vändningen fullbordad genom Simon Sjögren som pricksköt 3–2 och hans team hade så kallat momentum, och Helsingborg hade en del att fundera på inför tredje i en hall fylld av förväntan.

Islossning i tredje

Chanserna duggade tätt åt båda håll i starten på tredje perioden och på 45 sekunder gick nykomlingen Karlstad upp till 5–2 efter nätkänning för Vestlund och Emil Fredriksson. Med 12.59 kvar av tredje utökade Vestlund till 6–2, fullbordade ett hattrick, och ”hela hallen” ekade i Colorama. Karlstadjublet blev inte lägre när Johan Palmqvist snabbt satte 7–2.

Helsingborg plockade ut målvakten för att jaga mål med typ fem minuter kvar i vad som blev en premiärfest och premiärvinst för Karlstad med 8–3.

Ett Karlstad som alltså är tillbaka i SSL för första gången sedan 2017 och även då var Anton Vestlund med. Den här kvällen svarade KIBF-stjärnforwarden Vestlund för två assist, utöver ett hattrick. En vanlig dag på jobbet helt enkelt.

– Ja, nästan, skojar Vestlund med ett brett leende:

– Nej, det var länge sedan vi var i SSL så det var kul.

Hur kul var det egentligen?

– Det var riktigt roligt. Premiär och i stort sett fullsatt och bra tryck, det är man inte van vid här inne.

Hur lyckades ni vända på det?

– Jag tycker att vi var bättre hela matchen egentligen. Så det var bara att vi inte satte lägena medan Helsingborg straffade oss på våra misstag. Jag var aldrig orolig att vi inte skulle vända på det. Det kändes ju bara som att om vi fortsätter att spela kommer vi att vinna liksom, de orkade inte.

Mål, Karlstad: Anton Vestlund 3, Johan Palmqvist 2, Simon Sjögren, Emil Fredriksson, Oliver Sandberg.

Backen Isac Hauge hjälpte Karlstad till en meriterande seger.
Backen Isac Hauge hjälpte Karlstad till en meriterande seger. Foto: Helena Karlsson

Artikeltaggar

Anton VestlundColorama ArenaFC HelsingborgInnebandyIsac HaugeKarlstad IBF HerrRobin LennartssonSimon SjögrenSSL

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.