Hoppa till huvudinnehållet

Tung premiär för Karlstad – klar förlust nere i Skåne: ”Räcker inte”

Publicerad:
Frida Eklund, ny inför säsongen från Rönnby Västerås, fick göra mål i sin SSL-debut. Ett mål som dock hjälpte föga. (Arkivbild)
Frida Eklund, ny inför säsongen från Rönnby Västerås, fick göra mål i sin SSL-debut. Ett mål som dock hjälpte föga. (Arkivbild) Foto: Erik Wallskog

Efter en turbulent försäsong för Karlstad IBF:s damer var det under lördagen dags för SSL-premiär borta mot IBK Lund.

En premiär som Skånelaget kontrollerade och vann med klara 7-1.

– Vi förlorar alldeles för mycket kamper och 50/50 dueller, vilket spelar en stor roll i en sådan här match, säger Sara Dahlström som gjorde debut på tränarbänken.

Flera tunga spelartapp, blandade matchresultat på försäsongen och för några dagar sedan en stor rockad i ledarstaben där de tilltänkta tränarna Thobias Ohlsson och Marcus Olofsson fick lämna sina uppdrag.

Man kan lugnt konstatera att det inte har varit optimala förberedelser inför årets säsong för Karlstad IBF:s damer.

Men under lördagen var det ändå dags för premiär i SSL. Det borta mot IBK Lund med en tredjedel av den nya tränarstaben på bänken. Sara Dahlström fick Maia Berglund och Emma Dahlström vid sin sida då Kjell-Owe Pettersson och Mikaela Målström inte kunde vara med.

Dominant hemmalag

Den nya tränarstaben fick se sitt lag börja matchen på ett ganska bra sätt. Men fem minuter in kunde Lund göra matchens första mål. Ett mål som inte skulle bli hemmalagets sista.

I mitten av första perioden gick Lund upp till 3-0 inom kort tid. Det frambringade en time-out för Karlstad där de fick temporärt stopp på det momentum hemmalaget hade skapat.

– Vi kände att det var svajigt i spelet där de gick iväg med några bollars ledning så då ville vi få ett break. Så efter det blev det lite bättre men det är svårt med den starten vi fick i matchen att ta upp de målen som de rann iväg med, säger Sara Dahlström.

3-0 höll sig in i periodpaus. Men Skånelaget skulle i den andra akten få upp momentumet igen och gå upp i en 6-0 ledning innan Frida Eklund kunde göra Karlstads första mål i matchen och för säsongen.

6-1 efter två perioder och dominans från hemmalaget som var mycket hetare i duellerna och på andrabollar i farliga ytor.

– Det tog vi alla upp under matchen att vi förlorar alldeles för mycket kamper och 50/50 dueller, vilket spelar en stor roll i en sådan här match.

Om det inte vore för Karlstads målvakt, Kajsa Rysjö-Edman, hade Lunds ledning varit desto större.

– Hon var jätteduktig och jättebra. Det är svårt för henne då det står åtta spelare framför vid skotten utifrån så då kan det vara svårt att se. Men hon gjorde en bra match och räddade en hel del målchanser, säger Dahlström.

”Det räcker inte”

Den tredje perioden skulle bara bjuda på ett mål och det genom hemmalaget.

Slutresultatet skrevs till klara 7-1 och en tung start på årets SSL-säsong för Karlstad.

– Surt. Vi känner att vi inte är där i första. Mycket individuella missar med att inte ta sin gubbe och inga rejäla passningar. Sen i mitten av andra börjar vi få till det och har koll någonstans. Vi är bättre sista tio i andra perioden men det räcker inte får man säga.

Kan den turbulenta uppladdningen ha påverkat er på något sätt?

– Lite har det väl påverkat med att det kan bli lite stressigt samt att det är första gången de har oss bakom sig på bänken vilket blir en skillnad. Men vi har ändå känt att det har varit positivt i gruppen under veckan och inför matchen var tjejerna väldigt taggade.

Dagens match var Sara Dahlströms första som tränare.

– Det var jätteroligt. Jag, Emma och Maia hade bra dialog under match samt med spelarna. Så det var kul, förutom att det blev förlust såklart, säger hon och fortsätter:

– Vi får ta med det som inte föll på plats idag och jobba med det under veckan som kommer samt ta med det som var bra. Bryta ihop idag så är det en ny dag imorgon.

Mål, Karlstad: Frida Eklund.

Artikeltaggar

Emma DahlströmIBK LundIdrottInnebandyKarlstadKarlstad IBFKjell-Owe PetterssonLundMikaela MålströmSara DahlströmSportSSLThobias Ohlsson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.