Hoppa till huvudinnehållet

Färjestad vände underläge och vann

Publicerad:

Färjestad låg under inför sista perioden i hemmamatchen i J18 Region väst herr i ishockey mot Brynäs. Men laget vände underläget, och vann, med 3-2 (0-1, 1-1, 2-0) i lördagens match i Löfbergs Ice Arena.

Gabriel Jansson slog till 15.08 in i tredje perioden och blev matchhjälte med sitt 3-2-mål.

Första perioden var jämn. Brynäs inledde bäst och tog ledningen genom Felix Åkerson efter 8.57, men Färjestad kvitterade genom Joakim Engholm i slutet av perioden. Efter 11.32 i andra perioden nätade William Odelius, på pass av Aron Dahlqvist och gav Brynäs ledningen. 4.54 in i tredje perioden slog Svante Uusitalo till framspelad av Teodor Friberg och kvitterade för Färjestad.

Efter 15.08 nätade Gabriel Jansson på pass av Hannes Perman och Samuel Flodén och avgjorde matchen. Jansson fullbordade därmed Färjestads vändning.

När lagen möttes senast slutade det med seger för Färjestad med 5-2.

I nästa omgång har Färjestad Falu IF hemma i Löfbergs Arena, söndag 17 september 14.00.

Artikeltaggar

Brynäs IFFärjestad BK JuniorIshockeyJ18 Region västLöfbergs Ice Arena

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.