Hoppa till huvudinnehållet

BIK förlorade i förlängningen mot Södertälje

Publicerad:
Kalle Jellvert var inblandad i samtliga tre mål som BIK gjorde i Scaniarinken på fredagskvällen.
Kalle Jellvert var inblandad i samtliga tre mål som BIK gjorde i Scaniarinken på fredagskvällen. Foto: Kajsa Juslin

BIK Karlskoga förlorade fredagens träningsmatch borta mot Södertälje SK, som vann med 4–3 (1–0, 2–3, 0–0, 0–1).

Det här var BIK:s åttonde försäsongsmatch. Tidigare hade det blivit tre vinster och fyra förluster, varav två i rad mot Nybro.

BIK hamnade i underläge i Scaniarinken efter drygt fem minuter när Dominic Turgeon inledde målskyttet. Knappt tre minuter senare fick Eskild Bakke Olsen chansen att kvittera på en straff som Hampus Plato ”ordnat” men SSK-målvakten Tomas Sholl räddade.

Målrik period

Kvitteringen till 1–1 kom i början av andra perioden genom Wilhelm Westlund. Efter knappt tio minuter gav Albert Lyckåsen BIK ledningen. Filiph Engsund utjämnade till 2–2 inom en minut. Jellvert, som assisterat till de två första målen, gjorde ett tredje mål för BIK efter 13.24 i spel fem mot tre. Lyckåsen och Gustaf Franzén spelade fram. Knappt tre minuter senare kvitterade Linus Videll i spel fem mot fyra vilket gjorde att ställningen var 3–3 inför den tredje akten.

Avgörandet

Det gjordes inte några mål under de kommande 20 minuterna. Det betydde förlängning. Där avgjorde Emil Alba.

På fredag börjar BIK hockeyallsvenskan med hemmamatch mot Östersund.

BIK:s laguppställning

Målvakt: Marcus Hellgren Smed (Samuel Jonsson).

Backar: Rikard Olsén, Stefan Milosevic – Henrik Larsson, Viktor Lang – Albert Lyckåsen, Alexander Leandersson samt Wilhelm Westlund.

Kedjor: Simen Andre Edvardsen, Eskild Bakke Olsen, Theodor Pistek – Albin Eriksson, Gustaf Thorell, Jesper Norbäck – Melvin Joona, Kalle Jellvert, Hampus Plato – Viktor Lennartsson, Gustaf Franzén, Jacob Ringman.

Carl Bruhn, Alexander Jarl Åhlin och Leo Klavhed saknas fortsatt på grund av skador. Filip Sveningsson är sjuk och missar även den här matchen. Jesper Kokkonen har insjuknat sedan senaste matchen. När BIK har sju andra backar får Måns Krämer vila även den här gången.

Missnöjd tränare sedan tamt BIK åkt på ny förlust mot Nybro

Komplett fakta från matchen mellan Södertälje SK och BIK Karlskoga

Artikeltaggar

Albert LyckåsenBIK Karlskoga A-lagIshockeyKalle JellvertSödertäljeSödertälje SKWilhelm Westlund

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.