Hoppa till huvudinnehållet

Shewaz får pris som en av världens bästa: ”Försöker bara göra ett bra jobb”

Publicerad:
Shewaz Nawrozy får pris för sitt arbete på McDonalds Nobelplan, när storföretaget lyfter fram sina bästa medarbetare. Foto: Lisa Olaison

Det började som ett sommarjobb där planen var att ge sig efter några månader.

Åtta år senare är Shewaz kvar som restaurangchef över två McDonalds – och prisas nu som en av världens allra bästa på sin position.

– Det känns helt otroligt, jag försöker bara göra ett bra jobb, säger Shewaz Nawrozy som nästa vår får ta emot sitt pris i Barcelona.

Allra första gången hon klev in på McDonalds i arbetskläder var det för att jobba extra samtidigt som hon pluggade för ungefär åtta år sedan.

Tanken var att det bara skulle vara över sommaren.

– Men jag trivdes bra direkt, efter bara tio minuter kunde jag stå nästan själv i kassan, säger Shewaz Nawrozy.

Så sommarjobbet blev lite mer än bara ett extrajobb, och Shewaz jobbade sig snabbt uppåt genom att kliva in på flera restauranger där det behövdes.

– Jag fick jobba i Strömstad, Ystad och Växjö samtidigt som jag fick flera utbildningar genom jobbet. Jag gillade att man kunde prova på olika roller och fick lära sig nytt hela tiden, säger hon.

Starka siffror i flera år

Efter bara några år var hon tillbaka i Karlstad och på restaurangen vid Nobelplan, där hon snart fick rollen som platschef.

Tillsammans med sitt team där har hon år efter år presterat starka siffror. Och det är något hon nu uppmärksammas för.

När McDonalds internationellt delar ut sitt Global Ray Kroc Awards nästa vår i Barcelona är hon en av de som får pris för sitt jobb som restaurangchef.

– Det känns helt fantastiskt roligt, jag försöker bara göra ett bra jobb. Jag har nog inte riktigt fattat det än, säger Shewaz som nu får hyllningar från både familj och kollegor.

– Det är otroligt välförtjänt. Nu har hon även tagit en roll där hon driver alla restauranger i Karlstad framåt på ett imponerande sätt, hon är väldigt duktig, säger franchisetagaren Patrik Hjelte om sin medarbetare.

Shewasz Nawrozy har sedan en tid tillbaka även en viktig roll på McDonalds Våxnäs. ”Jag trivs väldigt bra”, säger hon.
Shewasz Nawrozy har sedan en tid tillbaka även en viktig roll på McDonalds Våxnäs. ”Jag trivs väldigt bra”, säger hon. Foto: Lisa Olaison

Pluggat samtidigt

Av sina kollegor på plats i restaurangen beskrivs hon som väldigt samarbetsvillig och strukturerad, och som någon som bryr sig om alla medarbetare.

– Hon får folk att utvecklas, säger de.

Hur gör du får att vara en bra chef?

– Jag försöker vara på plats bland de som jobbar för att se hur de har det, komma närmare. Jag är nere på golvet varje dag och hjälper till, vi gör det tillsammans, säger Shewaz, som under sin tid på restaurangen dessutom läst till förskollärare.

– Det var min dröm när jag var yngre, och nu är jag nästan klar. Det har varit mycket ibland såklart, vissa perioder vet jag inte hur jag hunnit med.

Lämnar du på topp nu då som prisbelönt restaurangchef?

– Nej, nu blir jag kvar ett tag till här, jag är inte så sugen på att byta jobb just nu. Jag trivs så bra här och med alla kollegor, det är det klart bästa med det här jobbet.

Hamburgerkungen Hjelte köper fler restauranger i Småland: ”Kallas för Hamburger Hill”

Artikeltaggar

HandelKarlstadMat och dryckMcDonaldsNobelplanPatrik HjelteRay KrocRestauranger

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.