Hoppa till huvudinnehållet

Körde lastbil med 2,73 promille – åtalas för grovt rattfylleri

Publicerad:

En 58-årig Säfflebo åtalas misstänkt för grovt rattfylleri. Detta efter en lastbilsfärd med nästan 3 promille i blodet.

Mannen ska i början av juli kört lastbil efter att ha intagit alkohol. Detta i sådan mängd att alkoholkoncentrationen i hans blod under eller efter färden uppgick till hela 2,73 promille. Detta skedde vid Ica Supermarket i Åmål.

Enligt åtalet bör brottet bedömas som grovt eftersom alkoholkoncentrationen uppgick till minst 1,0 promille i blodet. Mannen varken erkänner eller förnekar brott.

Artikeltaggar

AlkoholÅmålÅtalBrott, lag och rättRattfylleri

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.