Hoppa till huvudinnehållet

Stabila kvalresultat av värmlänningarna – men en bit från täten

Publicerad:
27-årige Rasmus Holmberg från Karlstad GK. Arkivbild.
27-årige Rasmus Holmberg från Karlstad GK. Arkivbild. Foto: Helena Karlsson

Rasmus Holmberg är delad 47:a med ett över par efter två rundor på första kvalsteget till DP World Tour på Arlandastad.

Kvalet till DP World Tour (tidigare Europatouren) innehåller tre steg och det är sannerligen inte en enkel resa att spela till sig rättigheter för DP World Tour för 2024 och Arlandastad Golf är ett av många ställen som arrangerar tävling för det första kvalsteget.

Rasmus Holmberg från Karlstad GK är en av spelarna som jagar den där drömmen på Arlandastad 12–15 september och efter två rundor är värmlänningen ett slag över banans par. Holmberg gick dagens andra runda på par, 70 slag, och inför torsdagens tredje runda är han på delad 47:e plats.

Cutten dras efter torsdagsronden och för avancemang till den fjärde och sista rundan på Arlandastad krävs det 19:e plats, plus sju slag räknat för vad som ger 19:e plats. Två slag under par ger efter två rundor delad 25:e plats vilket ger ett hum om vad som kommer att krävas.

Efter samtliga fyra rundor är det 19 spelare (plus eventuella spelare som delar 19:e plats) som från Arlandastad är vidare till kvalsteg två.

Jakob Hansson leder tävlingen efter två rundor med 13 slag under par och för delad andraplats behövs sju slag under par.

Gustavsson två under par

Värmlänningen Fredrik Gustavsson, Uddeholms GK, lirar också första kvalsteget den här veckan och han gör det i Österrike 13-16 september. Gustavsson gick onsdagens första runda på två under par, 70 slag, vilket i skrivande stund ger delad 34:e plats. Hela startfältet har dock inte spelat första rundan som återupptas i morgon torsdag. Jan Cafourek från Tjeckien är i ledning med nio slag under par.

Artikeltaggar

ArlandastadEuropatourenFredrik GustavssonGolfKarlstad GKRasmus Holmberg

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.