Hoppa till huvudinnehållet

Man portad från porslinsbutik: ”Han har agerat störande och påverkat”

Publicerad:
Mannen som har portats från en porslinsbutik har dömt för flera stölder i närtid.
Mannen som har portats från en porslinsbutik har dömt för flera stölder i närtid.

En man har portats från en porslinsbutik i Kristinehamn.

Enligt åklagaren har mannen uppträtt störande och varit påverkad där.

För drygt två år sedan fick Sverige en ny lag som ger bland annat butiksägare möjlighet att ansöka om tillträdesförbud för personer som befaras kan komma att begå brott i butiken. Det är åklagare som fattar beslut om tillträdesförbud och beslutet är tidsbegränsat till maximalt ett år.

Åklagarbeslut

Åklagaren Per Svensson vid åklagarkammaren i Karlstad har nyligen fattat beslut om just ett sådant tillträdesförbud. En 37-årig man från Kristinehamn får inte längre gå in i en lokal porslinsbutik i centrum.

– Han har lagförts för flertalet tillgreppsbrott i närtid. Han har enligt personal i den här aktuella butiken agerat störande och påverkat i samband med misstänkta stölder i butiken. Det är något jag tycker är tillräcklig grund för att motivera ett tillträdesförbud, säger Per Svensson, åklagare i Karlstad.

Artikeltaggar

ÅklagareBrottBrott, lag och rättButikerKarlstadKristinehamnPer SvenssonStölder

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.