Hoppa till huvudinnehållet

Skulle ha bröllopsfest – blev av med flera hundra liter alkohol

Publicerad:
Tullen beslagtog flera hundra liter alkohol av en man i 35-årsåldern.
Tullen beslagtog flera hundra liter alkohol av en man i 35-årsåldern. Foto: Fredrik Samuelson

En värmlänning i 35-årsåldern skulle ha bröllopsfest och handlade flera hundra liter alkohol i Tyskland. Men när mannens bil kontrollerades i Helsingborg på väg hem valde tullen att beslagta drycken.

Mannen hade med sig 198 liter öl, 36 liter sprit och 68 liter vin i bilen. Enligt 35-åringen skulle alkoholen vara till eget bruk samt en bröllopsfest.

Tullverket anser dock att det inte fanns tillräckligt med uppgifter kring festligheterna som alkoholen var ansedda för, så som datum, plats, gästlista eller hur mycket alkohol som beräknades gå åt. Mängden alkohol överstiger också den nivå som anses acceptabel för eget bruk enligt Tullverket.

Därför har myndigheten beslutat att inte lämna tillbaka varorna till mannen och dessutom tillföra honom en särskild avgift på 4 501 kronor. Summan motsvarar 40% av punktskatten på varorna.

Mannen skulle ha alkoholen till en bröllopsfest hävdade han. Arkivbild.
Mannen skulle ha alkoholen till en bröllopsfest hävdade han. Arkivbild. Foto: Hasse Holmberg / TT

Artikeltaggar

AlkoholBrott, lag och rättHelsingborgÖlTullTullverketTyskland

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.