Hoppa till huvudinnehållet

Nya backar öppnar vid Branäs storsatsning – parkerna byggs om

Publicerad:
Branäs öppnar nya backar i vinter.
Branäs öppnar nya backar i vinter. Foto: Fredrik Samuelson

Branäs har presenterat flera nyheter inför vintersäsongen. Två nya backar kommer öppna, och flera befintliga delar av anläggningen rustas upp.

Nötåsen, det nya skidområdet i Branäs, får sin första backe lagom till säsongsstarten. Där öppnas en ny familjebacke med en tillhörande lift. Den nya backen går från Nötåsen ner till björnliftarna.

I anslutning till björnliftarna öppnas också en ny snowracerbacke.

– Fem kvällar i veckan kommer vi också arrangera något vi kallar för Stiga Snowracer-utmaning både på berget och i byn. Då får alla barn som vill utmana sig i en bana med möjlighet att ta körkort speciellt framtaget för snowracer, förklarar Patrik Buhrkall-Nilsson, sportchef på Branäsgruppen i ett pressmeddelande.

Branäs satsar också vidare på äventyrsbanan Nintendoland som byggs om.

– Vi breddar banan i skogen för att det ska bli enklare för våra gäster att ta sig fram, och det byggs också fler vägar så att valmöjligheterna blir ännu större. Och givetvis så fyller vi på med ännu fler härliga figurer och karaktärer från Nintendos underbara värld, säger Patrik Buhrkall-Nilsson.

Dessutom byggs miniparken i Västersjöbacken om, och på toppen får Funslopen en helt ny sträckning.

Branäs öppnar den 15 december.

Branäs: Byggnation av nytt skidområde igång – öppnar till vinternLyckad cykelsatsning i Branäs: ”En bedrift denna sommar”

Artikeltaggar

BranäsBranäsgruppenPressmeddelandeSamhälle

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.