Hoppa till huvudinnehållet

Nu säljer Emma sin blomsterhandel: ”Vill kunna vara ledig när jag är ledig”

Publicerad:
Emma Nilsson säljer nu sitt livsverk Emmas Blombo efter 16 år.
Emma Nilsson säljer nu sitt livsverk Emmas Blombo efter 16 år. Foto: Tina Bredsberg

Emmas Blombo med ett stort sortiment av blommor, inredning och presentartiklar är populär bland kunder i norra Värmland. Men nu väljer ägaren Emma Nilsson att sälja butiken efter 16 år.

– Det har varit jättekul. Men nu känner jag mig mätt på att ha eget. Nu vill jag kunna vara ledig när jag är ledig och bara jobba när jag är på jobbet, säger hon.

Emmas Blombo ligger nära Dalby kyrka mellan Sysslebäck och Likenäs intill riksväg 62. Emma Nilsson är utbildad florist och hon har trivts med att utveckla sin butik under åren. Men livet har förändrats sedan hon startade verksamheten för 16 år sedan.

– Vi var en stor släkt och alla var med och hjälpte till . De som inte kunde snickra de städade och körde blombud och hämtade blommor till begravningar. Men nu gick mamma bort för fyra år sen och pappa gick bort i år, säger Emma.

Så under dessa 16 åren har den engagerade släkten tragiskt blivit mindre till antal. Och därmed färre som kan hjälpa Emma med butiken.

– Jag funderade på vem som skulle kunna hjälpa mig att köra blombud i jul? Men så tänkte jag att det faktiskt är dags att göra något annat.

Emma Nilsson i sin blomsteraffär.
Emma Nilsson i sin blomsteraffär. Foto: Privat

Ska söka jobb

Men vad hon vill jobba med istället vet hon inte.

– Men jag ser ju att de skriker efter personal inom vården och barnomsorgen och extrapersonal överallt. Jag tänker att jobb finns det, så då får jag ta det som finns helt enkelt och landa i det.

Samtidigt ser hon med glädje tillbaka på de 16 åren.

– Jag hade min praktik här innan jag köpte butiken. Alla sa att det är så jättemycket jobb. Men det var så kul så man tänkte inte på hur många timmar man gjorde egentligen. Nu när barnen blivit äldre också känner jag att det är dags att göra något nytt.

För timmarna hon lägger ner i verksamheten är mycket mer än ett heltidsarbete. Hennes företag är också blombud i ett stort distrikt från Långflon i norr till Fastnäs i söder.

Många möjligheter

Nu är Emmas Blombo till salu för 800 000 kronor hos mäklarfirman Real Advice. Då ingår förutom butiks- och kontorsbyggnaden även ett stort växthus på 290 kvadratmeter.

Emmas Blombo ligger intill riksväg 62
Emmas Blombo ligger intill riksväg 62 Foto: Tina Bredsberg

Hon berättar att det går att ha annan verksamhet här också, även om hon hoppas på att det kommer att fortsätta vara blomsterhandel här.

– Ja och det gör kunderna också. Men det finns många möjligheter här. Branäs är ju nära , kanske är det någon vill sälja skoter eller fyrhjulingar. Bara det blir någon verksamhet här så blir det bra, säger Emma.

Artikeltaggar

BlommorBranäsButikerFastnäsHandelNäringslivReal AdviceSläktTorsby kommunVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.