Hoppa till huvudinnehållet

Moelven Byggmodul varslar 100 medarbetare: ”Jättetråkigt naturligtvis”

Publicerad:
Ett varsel om uppsägning av 100 anställda har lagts.
Ett varsel om uppsägning av 100 anställda har lagts. Foto: Privat

På tisdagen meddelar Moelven Byggmodul AB att de varslar om uppsägningar till följd av vikande efterfrågan och lägre behov av personal.

Ett varsel om uppsägning av 100 anställda har lagts.

– Det känns jättetråkigt naturligtvis, säger företagets vd Henrik Asp.

Kontakta vår reporter

Hör du till de som drabbas av varslet? Kontakta vår reporter Robin Wramsjö:

Telefon: 054-19 98 33

Förra veckan informerade träindustriföretaget Moelven Byggmodul AB om att de avslutar samarbetet med merparten av inhyrda bemanningsföretag och firmor. Under tisdagsförmiddagen lämnade de nästa tunga besked.

Kommunalrådet om att 80 av de varslade jobbar i kommunen: ”Tragiskt”

På grund av en vikande efterfrågan och ett lägre behov av personal i dagsläget tvingas företaget nu att varsla 100 medarbetare. Det handlar om cirka 80 kollektivanställda i Säffle och 20 tjänstemän på Moelven Byggmoduls olika orter.

Flest tjänstemän berörs i Sandsjöfors, där företaget på sikt avser att avveckla projekteringen och koncentrera den till Värmland som ligger närmare produktionsmiljön.

Henrik Asp förklarar att läget kommer att peka uppåt igen, men att det inte går att säga när det vänder.
Henrik Asp förklarar att läget kommer att peka uppåt igen, men att det inte går att säga när det vänder. Foto: Privat

Inom en snar framtid kommer företaget att gå ner i produktion om allt går som planerat, förklarar företagets vd, Henrik Asp.

– Om fyra månader, beroende på hur saker händer, kommer vi gå ner i produktion. Men det är viktigt att understryka att vi först kommer inleda fackliga förhandlingarna kring detta, säger han.

Hur ser du på framtiden för Moelven Byggmodul?

– På längre sikt ser vi att det finns en efterfrågan, och att vi har en hållbar produkt. Med det sagt är det är en bransch som är väldigt osäker och vi ser fler företag som tvingas göra som vi gör nu, berättar Henrik Asp, innan han lämnar ett litet ljust besked i företagets nuvarande mörker.

– Vi förbereder oss för att kunna öka takten igen. Det här är en process som vi gått igenom förut i historien. Tyvärr går det ned just nu, men vi vet att det kommer vända i framtiden, vi vet bara inte när.

Byggföretag varslar – drygt 20 anställda: ”Kraftigt minskad efterfrågan”

Artikeltaggar

ArbeteMoelvenMoelven Byggmodul ABSäffleUppsägningarVarsel

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.