Hoppa till huvudinnehållet

Hon prisas som Kils kommuns första vardagshjälte: ”Jättekul”

Publicerad:
Anna Hilmersson överraskades och fick ta emot priset vid ett möte.
Anna Hilmersson överraskades och fick ta emot priset vid ett möte. Foto: Privat

Kils kommun har delat ut den nyinstiftade utmärkelsen Vardagshjälte i Kil.

Den första att få titeln är Anna Hilmersson.

– Jätteroligt, utbrast hon när hon överraskades vid ett möte.

Kils kommuns nyinstiftade ”Vardagshjälte” är en utmärkelse som delas ut till en person som gjort en insats för att motverka utanförskap, främlingsfientlighet och våld samt främja bland annat mänskliga rättigheter, integration, medmänsklighet, tryggare stad och Kils kommuns värdegrund.

Första mottagaren av priset blev Anna Hilmersson, som under flera år initierat och samordnat en mycket uppskattad nostalgikväll för äldre med hemtjänst i Kil. Initiativet är helt privat, där hon fått hjälp av andra personer och företag. Anna Hilmersson arbetar annars som planerare inom hemtjänsten i Kils kommun.

– Det känns helt rätt att ge den här nyinstiftade utmärkelsen till Anna Hilmersson. Anna delar såklart hyllningarna med alla som på olika sätt ställt upp och engagerat sig för att göra arrangemanget möjligt. Det är en fantastisk förmåga att ta ett ”vi borde” till ett ”vi ska” och alla inblandade har visat bevis på medmänsklighet och stora hjärtan, skriver Anders Johansson (S), kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

Anna Hilmersson överraskades under ett möte där priset delades ut.

– Jätteroligt! Det har varit ren lycka på nostalgiträffarna. Jag lever på känslan lika mycket som de äldre gör efteråt, konstaterade hon.

Motivering

Därför är Anna Hilmersson årets vardagshjälte i Kils kommun

Anna Hilmersson får utmärkelsen Vardagshjälte i Kil för sitt initiativ och arbete med nostalgikvällen för äldre i kommunen. Genom att engagera vänner, kollegor, företag och andra ideella krafter i Kil har Anna – tillsammans med de andra – skapat möjligheter och gjort verklighet av en idé som bygger på medmänsklighet. De har gjort det utan egen vinning - utöver att se andras glädje. Engagemanget har skapat guldkant i tillvaron, möten mellan människor och minnen att bära med sig. Anna och de andra inblandade visar att vi alla kan göra skillnad genom att ta initiativ och ställa upp för varandra. Tillsammans är ledordet, både i genomförandet och upplevelsen för de äldre.

Artikeltaggar

Kils kommunMänskliga rättigheterMänskligtSocialdemokraternaUtmärkelser

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.