Hoppa till huvudinnehållet

37-åring blir av med alkohol för 18 000 kronor – bilen stoppades i tullen

Publicerad:
Tullen beslagtog drygt 300 liter alkoholhaltiga drycker från kristinehamnaren.
Tullen beslagtog drygt 300 liter alkoholhaltiga drycker från kristinehamnaren. Foto: Johan Nilsson/TT

35 liter sprit, 70 liter vin och 200 liter öl. Det var vad en 37-åring hade med sig när tullen kontrollerade hans bil i somras. Resultatet blev att han förlorade alltihop.

Det var i juni som tullen i Helsingborg kontrollerade mannens bil. Han hade då varit på inköpsresa till Tyskland för att handla alkoholhaltiga drycker.

Mannen, som är bosatt i Kristinehamns kommun, uppgav att dryckerna skulle vara till en bröllopsfest senare under sommaren.

Tullen ansåg att mannens förklaring var lite för vag. Han kunde inte ange vare sig plats, tidpunkt, antal gäster eller andra detaljer. Det enda objektiva beviset var ett bröllopscertifikat.

Eftersom det inte gick att kontrollera mannens uppgifter utgick tullen från att alkoholen var för eget bruk och beslagtog den. Enligt uppgift hade mannen betalat 18 000 kronor för alkoholen. Men den ekonomiska förlusten stannar inte där. Han får även betala en transportavgift motsvarande 20 procent av alkoholskatten, 4 500 kronor.

Artikeltaggar

AlkoholDryckerHelsingborgKristinehamns kommunMat och dryckÖlTullTyskland

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.