Hoppa till huvudinnehållet

Två speciella SM-silver till Värmland: ”Vi är jättenöjda”

Publicerad:
Reporter Bengt Sundler
Bengt Sundler
bengt.sundler@nwt.se
FBK Karlstad tog silver i para-SM i Borlänge. Översta raden från vänster: Robin ”Svampen” Lernhede, Noah Pamenter, Anders Jansson, Gabriel ”Gabbe” Berglund. Mellersta: Ingela Bergström, Rasmus ”Perra” Persson, Hampus ”Vasa” Larsson, Martin Rönning, Leon Edvardsson, Anton Kristoffersson. Längst ner: Nicklas ”Oppe” Oppermann och Jonas ”Zeke” Andersson.
FBK Karlstad tog silver i para-SM i Borlänge. Översta raden från vänster: Robin ”Svampen” Lernhede, Noah Pamenter, Anders Jansson, Gabriel ”Gabbe” Berglund. Mellersta: Ingela Bergström, Rasmus ”Perra” Persson, Hampus ”Vasa” Larsson, Martin Rönning, Leon Edvardsson, Anton Kristoffersson. Längst ner: Nicklas ”Oppe” Oppermann och Jonas ”Zeke” Andersson. Foto: Privat

Det blev två silver till Värmland i helgens SM i parafotboll.

– Vi är jättenöjda säger Anders Jansson, spelande tränare i FBK Karlstad.

Drygt 300 spelare och 30 lag möttes i olika divisioner när SM och Special olympics nationella spel avgjordes i Borlänge.

Två Karlstadslag, från FBK Karlstads färska parasektion och Progress Motion & Friskvårdsförening, tog sig ända till final i division 3–4 respektive 5.

Efter fyra raka segrar i gruppspel och semifinal förlorade FBK Karlstad en jämn final mot Arosstaden 1 med 1–2. Hampus ”Vasa” Larsson gjorde enda FBK-målet, men det kunde ha blivit mer.

– Jag hade ett skott i ribban och vi hade flera lägen för att kunna kvittera. Men vi är jättenöjda med ett silver med det här laget vi åkte med, säger Anders Jansson, som tidigare tillhört paralandslaget och spelat VM.

Tidigare IK Carlstad har gjort en bra första säsong under FBK:s vingar. I sommar blev det cupseger på Orust.

Progress Motion & Friskvårdsförening knep SM-silvret i division 5.
Progress Motion & Friskvårdsförening knep SM-silvret i division 5. Foto: Privat

Progress Motion & Friskvårdsförening nådde också final via gruppseger och semifinalvinst. I finalen var hemmalaget Bullermyrens IK Borlänge starkast och vann med 6–2.

– Jag är jättestolt över laget som på mindre än ett år tränat och spelat ihop sig och blir silvermedaljörer. Nu är det bara att kämpa på och sikta framåt mot nya mål säger tränaren Jan Thorin, och meddelar att redan om två veckor väntar en cup i Uddevalla.

Artikeltaggar

Anders JanssonFBK KarlstadFotbollIK CarlstadJan ThorinOrust kommunParasportUddevallaVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.