Hoppa till huvudinnehållet

Kvinna körde av vägen – förd till sjukhus: ”Bilen ligger i ett buskage”

Publicerad:
Arkivbild.
Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

En personbil har kört i diket på riksväg 62 vid Råda, strax söder om Uddeholm i Hagfors kommun. Föraren är förd till sjukhus, detta med oklar skadebild.

Larmet inkommer till SOS klockan 09.15 på måndagsmorgonen och det är en person på plats som ringer.

– Det rapporteras om en singelolycka med en personbil. Bilen ska ha kört i diket och det ska vara en person inblandad i olyckan, enligt inringare, säger Martin Olofsson, teamledare på SOS Alarm.

”Bilen ligger i ett buskage”

Ambulans larmades till olycksplatsen, likaså räddningstjänsten som var där med tre enheter, sex brandmän. Insatsledare på plats var Staffan Ågren.

– En person har kört av vägen och våran huvudsakliga uppgift har varit att sanera vägbanan från vissa bildelar och grejer. Vi behövde aldrig stänga av vägen, då bilen inte var på vägen och det finns en rastplats där våra räddningsfordon kunde stå, säger han och fortsätter.

– Bilen ligger cirka 10-15 meter från vägen inne i ett litet buskage här, ett träskområde.

”Tog sig till ambulansen själv”

Föraren, en kvinna, har fått följa med ambulans till Centralsjukhuset i Karlstad. Skadeläget är oklart.

– Hon var vaken och talbar. Jag talade aldrig med henne, men hon hade tagit sig ur bilen själv och gått upp till ambulansen som var placerad ungefär 50 meter ifrån bilen.

Räddningstjänsten var klara på olycksplatsen klockan 10.

– Ja, nu har brandmännen återgått till station. Jag kommer att vara kvar här tills det att polisen kommer till platsen och sen ska bilen bärgas, säger Staffan Ågren.

Enligt polisen är det i nuläget oklart om något brott misstänks i samband med olyckan.

Texten kan komma att uppdateras.

Artikeltaggar

HagforsMartin OlofssonOlyckorOlyckor och katastroferRådaSingelolyckorSOS AlarmUddeholm

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.