Hoppa till huvudinnehållet

Biljakt genom Degerfors: ”Visat likgiltighet inför andra människors liv”

Publicerad:
Genrebild.
Genrebild. Foto: Johan Nilsson/TT

Flera polisbilar jagade en Degerforsbo genom Degerfors och färden gick väldigt fort innan polisen fick stopp på bilen. Nu har han dömts till fängelse.

En polisbil möter ett fordon på Herrgårdsgatan i Degerfors. De vill stoppa bilen och göra en kontroll. Det var kväll och polisen sätter på blått och rött blinkande ljus och ljudsignal för att få bilen att stanna. Föraren accelererar in på Stora Vallavägen och vidare upp på småvägarna i villakvarteret runt Stora Valla.

Enligt poliserna går färden fortare och fortare. När föraren kommer ut på Stora Vallavägen igen är bilen upp i 70-kilometer i timmen. Färden går vidare och på Granlidsvägen är föraren upp i 80 kilometer i timmen och där möter han en en annan polisbil och den bilen får hålla åt sidan för att inte frontalkrocka.

Körde fort

Färden går sedan ut mot Karlskogavägen och hastigheten är då runt 100 kilometer i timmen. Föraren svänger sedan in på Ängsvägen och möter då två polisbilar som får stopp på bilen.

En av poliserna har sagt i förhör att vid den aktuella tidpunkten är det mörkt ute, det är tätbebyggt område, fler trafikanter ute på vägen samt människor ute i rörelse på gatorna.

”Föraren kör på ett sådant sätt att jag upplever det som att han inte tar notis om de övriga trafikanter som är ute vid tillfället med tanke på den hastighet han håller under färden”, säger polisen.

När bilen står still rusar en av poliserna fram till mannen och griper tag i hans arm. I bilen fanns en kvinna som passagerare.

Föraren, är en Degerforsbo i 30-årsåldern och när polisen visiterar honom påträffas tre tabletter alprazolam och en bit hasch.Testresultatet visade att han hade det narkotikaklassade ämnet alprazolam i blodet.

Likgiltig

Tingsrätten skriver i domen: ”Brottet bör bedömas som grovt eftersom körningen innebar påtaglig fara för trafiksäkerheten genom att han försökt köra ifrån polis och då färdats med hög hastighet inom tätbebyggt område. Den tilltalade har visat likgiltighet inför andra människors liv, och framfört bilen på sådant sätt att att det inneburit fara för liv och hälsa.”

Mannen döms för grov olovlig körning, två fall av ringa narkotikabrott och rattfylleri till en månads fängelse.

Artikeltaggar

Brott, lag och rättDegerforsFängelseKarlskogavägenNarkotikabrottOlovlig körningRattfylleriStora Valla

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.