Hoppa till huvudinnehållet

Dimmig comeback för Åhlin-Kottulinsky: ”Gick inte att se”

Publicerad:
Dimma stoppade träningen i norska Rudskogen så Mikaela Åhlin-Kottulinsky fick ge sig direkt ut i tidskvalet.
Dimma stoppade träningen i norska Rudskogen så Mikaela Åhlin-Kottulinsky fick ge sig direkt ut i tidskvalet. Foto: Armin Hadzic/A1 Work IMG bilder/JC

Mikaela Åhlin-Kottulinskys comeback i Porschecupen slutade med blygsamma placeringar. Dimma var en bov i dramat.

– Det var en utmanande helg, helt klart, säger hon.

Den 30-åriga värmländskan kör de två avslutande tävlingarna i Porsche Carrera Cup Scandinavia för Kilsteamet JC Raceteknik, i en Porsche 911 GT3 Cup på drygt 500 hästar. Hon åkte en säsong i serien 2012.

De tre racen lördag–söndag i norska Rudskogen gav placeringarna 15, 18, 17 bland 18 ekipage. Förutsättningarna var dock inte enkla. Det i rallycross och rally framgångsrika teamet debuterar i racing med en bil Mikaela Åhlin-Kottulinsky inte tävlat i tidigare, samtidigt som testandet inför var minimalt och som lök på laxen gjorde dimma att de fria träningspassen inför tidskvalet på fredagen ställdes in.

– Det gick inte att se och höll i sig väldigt länge. Vi kunde inte köra förrän 15.30. Men säkerheten kommer alltid först.

Rudsskogen är dessutom en tekniskt svår bana.

– Jag visste att det skulle bli tufft, men när man inte ens får fri träning och direkt till kvalet är det lite väl rock’n’roll.

Finalen på Mantorp är om två veckor, den 22–23 september.

– Vi kommer ha testdag på Mantorp innan, så det känns bra. Mitt mål är att ta mig närmare topp tio-striden. Gör jag det kommer jag vara jättenöjd. Grabbarna i serien har åkt den här bilen i två säsonger, och det är så små marginaler och detaljer som avgör, säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky.

Mikaela Åhlin-Kottulinsky i ett av de tre racen på Rudskogenbanan.
Mikaela Åhlin-Kottulinsky i ett av de tre racen på Rudskogenbanan. Foto: JC Raceteknik

Dessförinnan väntar näst sista deltävlingen i Extreme E, på Sardinien till helgen. Tillsammans med Johan Kristoffersson ligger hon totaltvåa.

I Porschecupen är Emil Persson från Karlskoga fyra i sammandraget. Han blev femma, sexa och sjua i Rudskogen, där skåningen Ola Nilsson tog en trippel och avancerade upp till tredje plats, 15 poäng bakom ledaren, regerande mästaren Lukas Sundahl, Växjö. Emellan finns närkingen Hampus Eriksson.

Emil Persson har hela 66 poäng upp till pallen.

Artikeltaggar

Emil PerssonExtreme EJC RaceteknikMantorpMikaela Åhlin-KottulinskyMotorsportPorsche Carrera Cup ScandinaviaRacingSardinienTräningVäxjö

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.