Hoppa till huvudinnehållet

Mer stöd till regionala flygplatser

Publicerad:
Torsby flygplats är en av de flygplatser som får stöd i dag. Arkivbild.
Torsby flygplats är en av de flygplatser som får stöd i dag. Arkivbild. Foto: Daniel Olausson

Regeringen föreslår i budgeten för nästa år att icke-statliga, regionala flygplatser ska få dubbelt så mycket stöd som nu, 210 miljoner kronor mot 103 miljoner i dag. Stödet kan förenas med villkor.

"Regeringen bedömer att förslaget kommer ge förbättrade förutsättningar för driften vid flygplatserna och därför bidra till minskade risker för nedläggning" skriver infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson i ett pressmeddelande.

De flygplatser som får stöd i dag är: Skellefteå flygplats, Örnsköldsviks flygplats, Mora-Siljan flygplats, Borlänge flygplats, Karlstads flygplats, Trollhättan-Vänersborgs flygplats, Jönköpings flygplats, Växjö-Kronobergs flygplats, Kalmar flygplats, Halmstad flygplats, Kristianstad-Österlens flygplats, Gällivare flygplats, Sundsvall-Timrå flygplats, Pajala flygplats, Hemavans flygplats, Arvidsjaurs flygplats, Lycksele flygplats, Vilhelmina flygplats, Härjedalen Sveg flygplats, Torsby flygplats, Hagfors flygplats, Höga kusten flygplats.

Artikeltaggar

Andreas CarlsonFlygplatserHagfors flygplatsKarlstads flygplatsSamhälleTorsby flygplatsTrafik

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.