Hoppa till huvudinnehållet

Larmade SOS om egen trafikolycka – försvann från platsen: ”Rejält drogpåverkad”

Publicerad:
Arkivbild.
Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

Strax efter tolvslaget på fredagskvällen larmades SOS om en trafikolycka norr om Sunne. På plats hittades en personbil i diket men ingen förare. Polisens hundförare spårade upp föraren som misstänks för drograttfylleri.

SOS larmades genom ett så kallat eCall, ett nödlarmssystem som vid en allvarlig olycka automatiskt ringer upp 112 från din bil.

När räddningstjänst och ambulans kom fram till singelolyckan som inträffat vid Mallbacken hittade de bilen i diket, men ingen person på plats. Polisen larmades till platsen med flera patruller.

En hundpatrull fick spår och anträffade föraren.

– Föraren var rejält drogpåverkad. Han var inte allvarligt skadad, men kördes till sjukhus för kontroll och provtagning. Efteråt fick han sova ruset av sig i polisarresten, säger Mats Öhman, presstalesperson polisregion Bergslagen.

Mannen, som är i 50-årsåldern, saknar körkortsbehörighet och är misstänkt för grov olovlig körning, smitning från trafikolycksplats, drograttfylleri samt narkotikabrott avseende både innehav och eget bruk.

Artikeltaggar

Jens auf der HeideOlyckor och katastroferPersonskadorSOS AlarmSunneTrafikolyckorVård och omsorg

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.