Hoppa till huvudinnehållet

Karl Norell och Olof Palmberg fixade Ämterviks vändning

Publicerad:

Bortalaget Munkfors hade greppet i halvtid och ledde med 1-0 i division 5 Värmland västra herr i fotboll. Men Ämtervik vände på matchen och vann till slut med 2-1.

– En jämn första halvlek som slutar 0-1 där spelet är lite mer tillknäppt. Vi skapar dock några chanser utan resultat men vi är relativt nöjda ändå. I andra halvlek vill vi verkligen gå för seger och vår offensiva spets tröttar till slut ut Munkfors med ständiga löpningar och finess, Samtidigt som Jocke och Simen på vårt centrala mittfält ger oss mycket luft med väldigt mycket bollvinster. Munkfors är inte ofarliga men vi hade absolut kunna vinna den här matchen med ett par mål till. Hela laget skall ha en eloge för att vi verkligen vågar gå för segern idag, vi är aldrig nöjda med oavgjort hemma, kommenterade Ämterviks tränare Marcus Palmberg.

Munkfors lagledare Håkan Englund tyckte till om matchen:

– Vi kommer inte upp i den nivå vi behöver vara på för att ta 3 poäng. Vi bjuder på 1-1-målet och Ämtervik krigar på och vinner på bättre vilja! Bäst på plan är dock Ahmed Bachalan som gör en riktig bra match.

Segern var Ämterviks sjätte på de senaste sju matcherna.

Ämterviks mål gjordes av Karl Norell och Olof Palmberg. Vuk Ruzic stod för Munkfors enda mål.

Det här var Ämterviks tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Munkfors fjärde uddamålsförlust.

Det här betyder att Ämtervik är kvar på fjärde plats, och Munkfors stannar på tredje plats, i tabellen.

Söndag 17 september 14.00 spelar Ämtervik borta mot Säffle SK 2. Munkfors möter Högboda borta på Bodavallen lördag 23 september 11.00.

Artikeltaggar

Ämterviks FFDivision 5 Värmland västraFotbollIFK MunkforsLövviksvallen

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.