Hoppa till huvudinnehållet

Bondens dag bjöd på sommarväder: ”Positivt överraskad”

Publicerad:
Jessica och Juni Svensson tillsammans med Veronica Karlsson och dottern Hollie Höglund besökte marknaden för första gången.
Jessica och Juni Svensson tillsammans med Veronica Karlsson och dottern Hollie Höglund besökte marknaden för första gången. Foto: Julia Olsson

Ponnyridning, honung och närodlade grönsaker.

Bondens dag på Berget i Degerfors lockade många intresserade besökare. Några fick även upptäcka det för första gången.

– Vi kommer verkligen att komma tillbaka nästa år, säger besökaren Jessica Svensson.

På lördagen var det dags för den årliga och uppskattade Bondens dag på Kulturcentrum Berget i Degerfors.

Som vanligt samlades besökare från Degerfors och Karlskoga för att unna sig allt från närproducerad honung, potatis och blomster till grönsaker och frukt.

Det var inte bara besökare som lockades till de närproducerade godsakerna.
Det var inte bara besökare som lockades till de närproducerade godsakerna. Foto: Julia Olsson

Några som var där för första gången var Veronica Karlsson och Jessica Svensson som var där tillsammans med sina familjer.

– Det är verkligen jättemysigt och fint, berättar Veronica.

”Positivt överraskade”

Hennes dotter Hollie tillsammans med kusinen Juni, båda lite mer än 1,5 år gamla, passade på att leka i gruset efter att ha fikat.

– Vi blev verkligen positivt överraskade och vi kommer att komma tillbaka till nästa år också, berättar Junis mamma Jessica.

Åsa och Gabriel Bryngelsson var nöjda med lördagens marknad.
Åsa och Gabriel Bryngelsson var nöjda med lördagens marknad. Foto: Julia Olsson

Under dagen hade barnen också möjlighet att titta på hästarna och det erbjöds även ponnyridning för de som var intresserade, något som var mycket uppskattat.

Åsa Bryngelsson var på plats för fjärde året i rad och sålde äpplen av alla dess olika slag och former. I år var hon där tillsammans med sonen Gabriel som ansvarade för kassan.

Lena Posth och Gunilla Svensson sålde allt från sylt till linolja.
Lena Posth och Gunilla Svensson sålde allt från sylt till linolja. Foto: Julia Olsson

– Det har gått väldigt bra för oss i år. Många kommer ju hit för det närproducerade och det är det vi erbjuder. Det är sånt här man vill se när man kommer hit.

Första gången

Flera besökare och säljare berättade under dagen att de uppskattar Bondens dag just för den mysiga marknadskänslan och att få chansen att hitta närproducerade produkter, men framför allt för att träffa andra men liknande intressen.

Bondens dag 2023.
Bondens dag 2023. Foto: Julia Olsson

Khemtong Phitsanusaeng säljer för första året i rad och är väldigt nöjd. I år har hon med sig egenplockade bär och svampar av olika slag. Hon har även bakat eget fika.

– Det har varit bra väder och mycket glada människor. Det har varit jätteroligt att vara här med ett eget stånd. Jag hoppas på att få komma hit nästa år också, säger hon glatt.

Artikeltaggar

DegerforsGrönsakerGunilla SvenssonKarlskogaKulturcentrum BergetMat och dryckNärproducerat

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.