Hoppa till huvudinnehållet

Kommunpolitiker om kungabesöket: ”Det var värt pengarna”

Publicerad:
Kungaparet promenerar in och hälsar folksamlingen på Stora torget, här flankerade av Linda Larsson (S).
Kungaparet promenerar in och hälsar folksamlingen på Stora torget, här flankerade av Linda Larsson (S). Foto: Helena Karlsson

”Som kronan på verket” sa kungen om besöket i Karlstad på torsdagen. Även arrangörerna och de tusentals besökarna var nöjda. Så var det värt pengarna?

– Det tycker jag eftersom det var så publikt och att värmlänningar var delaktiga, säger kommunalrådet Linda Larsson (S).

En succé. Så tycker arbetsgruppen med projektledare från Region Värmland, länsstyrelsen och Karlstads kommun att kungaparets besök i Karlstad blev.

– Det var magiskt det som skedde i torsdags. Alla involverade som arbetade med det gjorde sitt jobb till hundra procent, det var verkligen en bedrift. Det var inget som skedde som inte kunde lösas utan att någon märkte av det, så vi är jättenöjda, säger Ulrika Lassing, projektledare från Karlstads kommun.

Även polisen, Säpo och hovet har uttryckt att de var jättenöjda.

– Och vi var ändå fem minuter före i programmet efter sista programpunkten. Jag tittade på klockan och undrade hur det är möjligt! Och det måste varit flera tusen på torget och så många unga, det var väldigt roligt, fortsätter hon.

Kungen och drottningen provsitter den bänk i fossilfritt stål som skänks till värmlänningarna till minne av den här dagen. Linda Larsson (S) till höger.
Kungen och drottningen provsitter den bänk i fossilfritt stål som skänks till värmlänningarna till minne av den här dagen. Linda Larsson (S) till höger. Foto: Helena Karlsson

Karlstads kommun avsatte 800 000 kronor till arrangemanget för Kung Carl XVI Gustaf firande av 50 år på tronen, Sveriges längst regerande monark.

Pengarna togs från kommunstyrelsens kassa för oförutsedda behov

Var det värt pengarna?

– Jag tycker att det var det eftersom det var så publikt med promenaderna genom staden. Det var ett arrangemang där alla värmlänningar och Karlstadsbor kunde vara delaktiga och komma nära och de flesta programpunkter var öppna för alla. Det var viktigt för oss att det skulle vara så, säger Linda Larsson (S), kommunstyrelsens ordförande.

Så ni är också nöjda?

– Det är vi verkligen, det blev fint och att många tog sig tid att fira kungen. Och att så många värmlänningar bestämde sig för att skicka in sina bilder med kungaparet till fotoutställningen som nu blir publik på Stadsbiblioteket. Arrangemanget i Domkyrkan webbsändes så alla har möjlighet att se även det i efterhand.

– Vi firade denna historiska händelse ordentligt och det var roligt att få göra det ihop, säger Linda Larsson.

Kommunalrådet Linda Larsson (S).
Kommunalrådet Linda Larsson (S). Foto: Joachim Lagercrantz

Artikeltaggar

Carl XVI GustafDrottning SilviaKarlstadKarlstads kommunKommunstyrelsenKungligheterLinda LarssonRegion VärmlandSäkerhetspolisenSamhälleSocialdemokraternaStora torget

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.