Hoppa till huvudinnehållet

Bostadsrättspriserna i Värmland sjunker: ”Bra läge att komma in på marknaden”

Publicerad:
Priset på bostadsrätterna sjunker.
Priset på bostadsrätterna sjunker. Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Bostadsrättspriserna i Värmland har sjunkit, medan villapriserna legat still de senaste tre månaderna. Det visar nya siffror från Svensk Mäklarstatistik.

Bostadsrättspriserna har sjunkit med 9,8 procent de senaste tre månaderna i Värmland, till ett snittpris på 19 500 kronor per kvadratmeter, uppger Fastighetsbyrån i ett pressmeddelande. I Sverige sjönk priset på bostadsrätter med en procent.

I Karlstad var bostadspriserna i stort sett oförändrade, -0,4 procent, med ett snittpris på 26 400 kronor per kvadratmeter.

– Utvecklingen i Karlstad stärker bilden av ett mer stabilt läge. Men det är fortfarande ett bra läge att komma in på marknaden eller att växla upp sitt boende, säger Jonas Björk, kontorschef på Fastighetsbyrån, i ett pressmeddelande.

Jonas Björk, kontorschef Fastighetsbyrån Karlstad/Hammmarö.
Jonas Björk, kontorschef Fastighetsbyrån Karlstad/Hammmarö. Foto: Pressbild

Upp för villapriserna på Hammarö

Villapriserna i Värmland låg i stort sett still, upp med 0,5 procent, den senaste tremånadersperioden. Det var något mindre än i riket där uppgången var 1,7 procent.

Genomsnittspriset är nu 2,1 miljoner kronor för en värmländsk villa. Dyrast är villorna på Hammarö där priserna steg med hela 8,9 procent, till ett snittpris på 4,6 miljoner kronor. Billigast är villorna i Storfors med ett snittpris på 660 000 kronor.

– En intressant sak är att villapriserna stiger i lika många kommuner som dom sjunker. I Kristinehamn, Forshaga och Hammarö är uppgången mellan 2,4 och 8,9 procent. Nedgången i Sunne, Arvika och Karlstad är betydligt mer blygsam, mellan 0,6 och 1,3 procent, säger Jonas Björk, i ett pressmeddelande.

Statistiken baseras på försäljningen av 950 värmländska villor och bostadsrätter under perioden juni till augusti 2023.

Sett över en 12-månadersperiod har priserna på bostadsrätter och villor sjunkit i Värmland. Bostadsrätterna har sjunkit med 13 procent, medan villapriserna sjunkit med 11 procent. Fritidshuspriserna har sjunkit med 2 procent i Värmländ, skriver Länsförsäkringar Fastighetsförmedling i ett pressmeddelande.

De tre senaste månaderna såldes 469 bostadsrätter i Värmland, vilket är 6 procent färre än samma period förra året. Antalet sålda villor var 481, en nedgång med 11 procent.

Artikeltaggar

Bostad och byggenBostadsmarknadBostadsrätterFastighetsbyrånHammaröKarlstadLänsförsäkringar FastighetsförmedlingMarcus SvanbergVärmlands länVillor

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.