Hoppa till huvudinnehållet

Största företagsminglet i stan: ”Det small till direkt”

Publicerad:
Ida Ström, driftledare på Ikearestaurangen i Karlstad,  var på Företagssalongen för att visa upp vad Ikeas restaurang har att erbjuda företagare. Ikea har varit utställare på salongen många gånger, men det här var första gången restaurangen frontade montern. De färgstarka gulblå bakelserna var populära.
Ida Ström, driftledare på Ikearestaurangen i Karlstad, var på Företagssalongen för att visa upp vad Ikeas restaurang har att erbjuda företagare. Ikea har varit utställare på salongen många gånger, men det här var första gången restaurangen frontade montern. De färgstarka gulblå bakelserna var populära. Foto: Tommy Pedersen

– Det small till direkt.

Det sa mässgeneralen Jacob Lund om torsdagens Företagssalong på Elite Stadshotellet i Karlstad.

– Tio minuter efter öppning var det fullt surr här.

Över 100 utställande företag, ett välfyllt schema med över 25 korta föreläsningar, festlig prisutdelning och andra aktiviteter gjorde den här Företagssalongen till en riktig mingelfest i ett välfyllt stadshotell. Det är inte osannolikt att grunden för framtida affärer lades under det intensiva sorlet och minglandet på de fyra våningarna.

Besökarna möttes på alla våningar av välkomnande värdar från  gymnasiet Thoren business school i Karlstad. Här i form av Maya Nyström och Linnea Fridh. De tyckte att uppdraget var kul. ”Det är roligt att träffa folk - alla är så trevliga” sa Linnea Fridh.
Besökarna möttes på alla våningar av välkomnande värdar från gymnasiet Thoren business school i Karlstad. Här i form av Maya Nyström och Linnea Fridh. De tyckte att uppdraget var kul. ”Det är roligt att träffa folk - alla är så trevliga” sa Linnea Fridh. Foto: Tommy Pedersen
Torsdagens Företagssalong, den 19:e i ordningen, lockade ett stort antal besökare.
Torsdagens Företagssalong, den 19:e i ordningen, lockade ett stort antal besökare. Foto: Tommy Pedersen
Ingen som har lekt med en leksaksbilbana kunde gå förbi den här utställaren utan att köra några varv. Suzanne Walfridsson, till höger,  har en särskild relation till Företagssalongen. Under en utbildning till event manager praktiserade hon hos Jacob Lund och Företagssalongen. Det resulterade i att hon startade en egen variant av konceptet: Motorsportsalongen i företaget Eventboxen AB. Det är en kopia av Företagssalongen men med motorsportfokus. Inte så konstigt med tanke på att Suzanne Walfridsson växte upp i en riktig motorsportfamilj. Till vänster hennes medhjälpare Emma Heed.
Ingen som har lekt med en leksaksbilbana kunde gå förbi den här utställaren utan att köra några varv. Suzanne Walfridsson, till höger, har en särskild relation till Företagssalongen. Under en utbildning till event manager praktiserade hon hos Jacob Lund och Företagssalongen. Det resulterade i att hon startade en egen variant av konceptet: Motorsportsalongen i företaget Eventboxen AB. Det är en kopia av Företagssalongen men med motorsportfokus. Inte så konstigt med tanke på att Suzanne Walfridsson växte upp i en riktig motorsportfamilj. Till vänster hennes medhjälpare Emma Heed. Foto: Tommy Pedersen
Ingela Larsson, kommunikationsstrateg på Värmlandstrafik, var på Företagssalongen för att få fler företagare att utnyttja bolagets bussar och tåg.
Ingela Larsson, kommunikationsstrateg på Värmlandstrafik, var på Företagssalongen för att få fler företagare att utnyttja bolagets bussar och tåg. Foto: Jonas Klint
NWT:s distributionsbolag NWT Direkt var på plats och gjorde reklam för Early bird. Stefan Ask, logistikchef och Anders Wilhelmsson, ansvarig för Postiljohan, visade hur tjänsten fungerar genom ett specialerbjudande: alla som ville fick skriva upp sitt namn och adress och skicka iväg en godispåse till sig själv. Imorgon bitti hänger påsen på dörrhandtaget, levererad av tidningsbudet.
NWT:s distributionsbolag NWT Direkt var på plats och gjorde reklam för Early bird. Stefan Ask, logistikchef och Anders Wilhelmsson, ansvarig för Postiljohan, visade hur tjänsten fungerar genom ett specialerbjudande: alla som ville fick skriva upp sitt namn och adress och skicka iväg en godispåse till sig själv. Imorgon bitti hänger påsen på dörrhandtaget, levererad av tidningsbudet. Foto: Tommy Pedersen
Lisa Gärdt, verksamhetsledare Nyföretagarcentrum södra Värmland, räckte med glädje över diplomet och utmärkelsen Årets nyföretagare till Patrik Bergstedt och Johannes Fors, delägare Brandskydd Värmland AB. Till höger Håkan Eliasson, kontorschef SEB Karlstad.
Lisa Gärdt, verksamhetsledare Nyföretagarcentrum södra Värmland, räckte med glädje över diplomet och utmärkelsen Årets nyföretagare till Patrik Bergstedt och Johannes Fors, delägare Brandskydd Värmland AB. Till höger Håkan Eliasson, kontorschef SEB Karlstad. Foto: Nyföretagarcentrum
Fariba Ranjbar som driver Café Slussvakten i Karlstad var på Företagssalongen för fjärde året. Hon tycker att den här formen av nätverkande är viktigt - och kul. ”Man får många nya idéer och inspiration från andra” säger hon.
Fariba Ranjbar som driver Café Slussvakten i Karlstad var på Företagssalongen för fjärde året. Hon tycker att den här formen av nätverkande är viktigt - och kul. ”Man får många nya idéer och inspiration från andra” säger hon. Foto: Jonas Klint
Det var en nöjd mässgeneral Jacob Lund som konstaterade att det var full fart direkt från start i Stadshotellet. Den här gången hade han assistans av Elin Nordgren från Thoren business school.
Det var en nöjd mässgeneral Jacob Lund som konstaterade att det var full fart direkt från start i Stadshotellet. Den här gången hade han assistans av Elin Nordgren från Thoren business school. Foto: Jonas Klint
Patrik Bergstedt och Johannes Fors som äger och driver Brandskydd Värmland AB blev ordentligt hyllade av Lisa Gärdt, verksamhetsledare Nyföretagarcentrum södra Värmland. I hård konkurrens blev de utsedda till Årets nyföretagare 2023. De återgäldade de fina orden med att tacka för stödet de fått av Nyföretarcentrum, och inte minst möjligheten att få en mentor i form av företagaren Jonas Kramer. ”Han har betytt mycket för oss” sa Patrik Bergstedt.
Patrik Bergstedt och Johannes Fors som äger och driver Brandskydd Värmland AB blev ordentligt hyllade av Lisa Gärdt, verksamhetsledare Nyföretagarcentrum södra Värmland. I hård konkurrens blev de utsedda till Årets nyföretagare 2023. De återgäldade de fina orden med att tacka för stödet de fått av Nyföretarcentrum, och inte minst möjligheten att få en mentor i form av företagaren Jonas Kramer. ”Han har betytt mycket för oss” sa Patrik Bergstedt. Foto: Jonas Klint

Årets Nyföretagare 2023

Patrik Bergstedt och Johannes Fors, Brandskydd Värmland AB, Karlstad.

Juryns motivering: ”Med stor passion, en tydlig drivkraft och ett enormt mod har vinnaren satsat för att följa sin dröm. Med ett tydligt hållbarhetstänk i affärsidén har man skapat förutsättningar för långsiktighet.

Vinnaren fokuserar på hållbara relationer där kunden ligger i fokus. Parallellt med detta finns en stor affärsmässighet och en tydlig vision om framtiden.

På stadiga ben, redo att växa, är vinnaren otroligt kvalitetsmedveten. De två företagarna kompletterar varandra och nyttjar varandras styrkor på bästa sätt. De brinner för företaget och de brinner för att undvika bränder.”

Priset delas ut av Nyföretagarcentrum södra Värmland och SEB.

Artikeltaggar

Elite StadshotelletIkeaJacob LundKarlstadLisa GärdtNäringslivNWT DirektNyföretagarcentrumSEBUtmärkelserVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.