Hoppa till huvudinnehållet

Karlstads nya konstgräsplan är invigd: ”Nästan så man fällde en liten tår”

Publicerad:
Gänget som deltog vid invigningen av Kroppkärrs IP:s konstgräsplan. Kommunalrådet Frida Nilsson i mitten av övre raden.
Gänget som deltog vid invigningen av Kroppkärrs IP:s konstgräsplan. Kommunalrådet Frida Nilsson i mitten av övre raden. Foto: Mikael Adamsson

– En samlingsplats som ger tusen extratimmar för fotboll.

Så inledde kommunalrådet Frida Nilsson (C) invigningen av konstgräsplanen på Ica Maxi Arena - eller Kroppkärrs idrottsplats som den heter i folkmun.

Norrstrands IF är sett till antal aktiva en av Värmlands största fotbollsföreningar.

Ungdomslagen är många men träningsytorna på Kroppkärrs IP har varit begränsade.

Av den anledningen jublades det i klubben, som kallats Karlstads Arsenal, när det för ett år sedan stod klart att en fullstor konstgräsplan skulle anläggas.

Nu ligger den klar. Verksamheten är i full gång. Den här dagen är det ett regionalt läger för flickor födda 2007 som tagit planen i besittning.

”Viktig samlingsplats”

Och så vankades det officiell invigning.

Representanter för ”brukarföreningen” Norrstrands IF, politiker, kommunala tjänstemän och Värmlands Fotbollförbunds kanslichef fanns på plats.

Invigningstalet hölls av kommunalrådet Frida Nilsson (C).

– Det känns superkul att få se resultatet. Det sägs att den ska ge tusen extra fotbollstimmar per år. Men den här idrottsplatsen handlar inte bara om matcher utan lika mycket om social samvaro. Den är en viktig samlingsplats. Det är sådana här platser som får folk att må bättre, konstaterade Frida.

Straff i mål - till slut

Det klipptes dock inga band utan konstgräsytan förklarades invigd via en straffspark som Frida Nilsson till slut kunde få i mål bakom Norrstrandsstyrelsens Lotta Ohlsson.

Frida Nilssons straffspark på Lotta Ohlsson innebar att nya konstgräset på Kroppkärrs IP var invigt.
Frida Nilssons straffspark på Lotta Ohlsson innebar att nya konstgräset på Kroppkärrs IP var invigt. Foto: Mikael Adamsson

Lotta Ohlsson var lika nöjd som kommunalrådet:

– När grävskoporna kom igång i början av maj var det nästan så att man fällde en liten tår. Vi har jobbat hårt och länge för det här och nu ligger konstgräset där. Det här är ett lyft för hela vår verksamhet.

Niclas Johanson representerade Värmlands Fotbollförbund:

– I övriga delar av distriktet kan vi ha problem med att rekrytera unga spelare. Här i Karlstad är problemet istället utrymmesbrist och den här konstgräsplanen är ett stort steg i rätt riktning.

Molkom nästa

Och nästa steg i Karlstads kommuns ”konstgräsprojekt” ligger i pipeline.

Nästa gång är det dags en bit utanför tätorten.

Mikael Eskilsson, verksamhetschef på kultur och fritid:

– Om allt går som det ska ligger det en likadan konstgräsplan någonstans i Molkom om ett år.

Artikeltaggar

FotbollFrida NilssonIca Maxi ArenaICA Maxi Välsviken ArenaIdrottsplatsInvigningarKarlstadMänskligtNiclas JohansonNorrstrands IFStyrelserVärmlands Fotbollförbund

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.