Hoppa till huvudinnehållet

Ett derby - med massor i potten: ”Det kommer att krävas hårt jobb”

Publicerad:
Situation från vårens derby mellan FBK Karlstad och Säffle SK. Vad kan stekhete FBK-forwarden Claes Nyman (bilden) göra på Sporthälla när det vankas nytt derby?
Situation från vårens derby mellan FBK Karlstad och Säffle SK. Vad kan stekhete FBK-forwarden Claes Nyman (bilden) göra på Sporthälla när det vankas nytt derby? Foto: Oliver Thyberg

Ett topplag med seriesegern inom räckhåll. Ett lag som fajtas för kontraktet.

En tuff uppgift för såväl hemmaspelande Säffle SK som för FBK Karlstad. Och ett division 2-derby med massor i potten.

– Det kommer att krävas hårt jobb om vi ska vinna på Sporthälla, säger FBK-tränaren Markus Moberg inför fredagskvällens holmgång.

FBK sitter fortfarande i division 2 Norra Götalands förarsäte. Karlstadslaget har inte förlorat en seriematch sedan slutet av april, men den långa segersviten avbröts senast när det blev 2-2 mot Grebbestad hemma på Örsholmen.

Och det börjar dra ihop sig. Upploppet skymtar och allt ska avgöras.

Jagande Torslanda vann med bekväma 3-0 mot trean IFK Skövde senast och tycks ha hittat formen i rätt läge. Hisingslaget befinner sig två poäng bakom FBK och möter nu nästjumbon Yxhult hemma.

FBK kan således behöva vinna derbyt på Sporthälla för att vara i fortsatt serieledning.

– Derbyn är derbyn. Det kommer att krävas hårt jobb, att vi springer mer än vad motståndaren gör. Säffle kommer från en bra match mot topplaget Herrestad och vi är förvarnade, säger FBK-tränaren Markus Moberg.

Och fortsätter:

– Sannolikt behöver vi en trea för att behålla serieledningen. Samtidigt är serien jämn och alla lag kommer att sno poäng av varandra ända in i slutomgången, det kommer att leva hela vägen.

FBK kommer att få avvara en skadad Oliver Kåhed, men får istället in unge Ludvig Sten vars övergång från Karlstad Fotboll blev klar i dagarna.

– ”Ludde” är ett riktigt spännande nyförvärv.

I andra änden av tabellen behöver Säffle SK varje poäng för att hålla de tråkiga strecken ifrån sig.

– Varje poäng är givetvis jätteviktig för oss med tanke på det läge vi är i och vi hoppas på ett rejält publikstöd. Vi gjorde en riktigt bra match mot Herrestad senast och har tagit fem av nio poäng på de tre senaste matcherna. Så hoppas vi kunna fortsätta, säger SSK-tränaren Edin Mesic.

Han fortsätter:

– I vårens bortamöte med FBK föll vi med uddamålet men var med i matchen hela vägen. Vi ska ge dom en match och det viktiga är att vi är här och nu och att vi inte ser längre framåt än den här matchen,

Artikeltaggar

Edin MesicFBK KarlstadFotbollMarkus MobergNyförvärvSäffleSäffle SKSport

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.