Hoppa till huvudinnehållet

59-årig oxfilé-tjuv portas från Stora Coop – dömd för stort antal brott

Publicerad:
En man i Kristinehamn har fått tillträdelseförbud på Stora Coop.
En man i Kristinehamn har fått tillträdelseförbud på Stora Coop. Foto: Magnus Carlsson

En 59-årig man i Kristinehamn har fått tillträdesförbud till Stora Coop i Kristinehamn. Mannen har dömts för ett antal stölder, bland annat har han knyckt oxfilé och konjak samt somnat i en traktor.

Den 59-åriga mannen i Kristinehamn har dömts för ett stort antal brott. I personutredningen i en dom från 2020 framkommer att han förekommer under 38 avsnitt i belastningsregistret.

Värmlands tingsrätt har åtminstone tio domar där mannen förekommer. Han har bland annat dömts för att ha stulit oxfilé till ett värde av 397 kronor på just Coop i oktober förra året.

Mannen har även dömts för att ha stulit konjak på Systembolaget i Kristinehamn. I samma dom nämns även skadegörelse då han förstörde en brevlåda för Kristinehamns kommun.

59-åringen har flera fall av narkotikabrott på sitt samvete och han har fällts för att ha haft och brukat amfetamin, cannabis och MDMA.

Mannen har även dömts för stöld när han tog stora mängder frimärken från förbutiken till Coop. Där finns övervakningsfilm som användes som bevismaterial.

Han har även stulit ett drygt 40-tal berlocker från en affär i Bengtsfors.

Mannen har även dömts för försök till stöld och skadegörelse efter att han efter ett ovanligt blött midsommarfirande bröt sig in hos en firma Säffletrakten och försökte stjäla olika fordon innan han till slut somnade i en traktor med stulna hörselkåpor på.

Han har även dömts för brott mot knivlagen.

Mannen har vid flera tillfällen dömts till fängelse för olika brott och får nu inte vistas inne på Stora Coop i Kristinehamn.

Artikeltaggar

BrottBrott mot knivlagenBrott, lag och rättCoopKristinehamnNarkotikabrottStölderSystembolagetVärmlands tingsrätt

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.