Hoppa till huvudinnehållet

Stjärnkusken rejält missnöjd: ”En levande stallbacke är viktig för sporten”

Publicerad:
Mikael J Andersson är inte nöjd med beslutet att tränarna tvingas lämna Färjestadstravet.
Mikael J Andersson är inte nöjd med beslutet att tränarna tvingas lämna Färjestadstravet. Foto: NWT arkiv

Inga travtränare kvar på Färjestads stallbacke från januari 2025.

En av de som drabbas är namnkunnige tränaren och kusken Mikael J Andersson. Som inte har tagit emot beskedet med uppsträckta armar och jubel.

– Det finns bättre lösningar. Jag kommer att fortsätta med travsporten i någon form, men vi får se hur det blir, säger Micke J.

Snart 61-årige Mikael J Andersson har varit med i den här branschen länge och har sett det mesta.

För nio år sedan passerade han 2000 vunna lopp.

Men beskedet den här onsdagen räknar han inte in på vinstkontot. Från den 1 januari 2025 kommer Färjestadstravets tränare att få lämna banan.

– Ett ganska omskakande besked. Men jag är så gammal att det inte berör mig lika mycket som mina yngre Färjestadskollegor Morgan Ivarsson och Lisa Skogh. Jag tycker synd om dem som har så många år kvar som travtränare.

Micke J har redan börjat trappa ned sin tränargärning så smått. Men han har inga planer på att lägga av, även om han nu tvingas flytta ut från stallarna på sin hemmabana.

– Egentligen skulle jag kunna ta ut min tränarpension redan nu, men jag tycker fortfarande att det är kul att träna hästar och det kommer jag att fortsätta med så länge jag kan. Att enbart köra lopp som catchdriver tänker jag inte ge mig in på.

Han anser att det handlar om panikåtgärder.

– Sporten tappar publik och då blir det panik i ledningen. Det finns bättre lösningar än det här. Om det handlar om kostnader för underhåll av stallarna så får väl vi som hyr stå för dem, det är inga konstigheter, säger Andersson.

Och fortsätter:

– En levande stallbacke är en av hörnstenarna i travsporten och väldigt viktig.

Artikeltaggar

FärjestadFärjestadstravetMikael J AnderssonMorgan IvarssonSport

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.