Hoppa till huvudinnehållet

Montör klev fel – skar upp smalben och blödde kraftigt

Publicerad:
Det var inte på den här byggarbetsplatsen som olyckan inträffade. Fotot är taget vid ett helt annat tillfälle och illustrerar enbart en byggarbetsplats.
Det var inte på den här byggarbetsplatsen som olyckan inträffade. Fotot är taget vid ett helt annat tillfälle och illustrerar enbart en byggarbetsplats. Foto: Anita Enocksson

En arbetsplatsolycka inträffade på en byggarbetsplats i Vansbro. Där en ventilationsmontör – från ett byggföretag med sitt säte i Kristinehamn – blev allvarligt skadad.

Arbetsplatsolyckan inträffade vid en byggarbetsplats i anslutning till företaget Lyko i Vansbro. Ventilationsmontören skulle kliva upp i en pelarlift, men klev fel och trampade bredvid. Vilket gjorde att personen istället trampade ner i en bit av ett kapat spirorör som stod bredvid liften, detta enligt anmälan till Arbetsmiljöverket.

Personen skar då upp framsida smalben som gav upphov till kraftig blödning.

En kollega som befann sig på samma våningsplan ryckte in och hjälpte till genom att lägga ett tryckförband.

Personen fördes sedan med ambulans till sjukhuset i Mora.

Artikeltaggar

ArbetsplatsolyckorKristinehamnMoraOlyckorOlyckor och katastroferVansbro

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.