Hoppa till huvudinnehållet

Kungligt väder – när konungaparet besöker Karlstad

Publicerad:
Det ser ut att bra ett behagligt väder när kungaparet besöker Karlstad under torsdagen.
Det ser ut att bra ett behagligt väder när kungaparet besöker Karlstad under torsdagen. Foto: Johan Nilsson/TT

Konungaparet besöker Karlstad under torsdagen och det verkar bli perfekt väder. I alla fall om man är lagd åt hållet att lagom alltid är bäst.

Inte för varmt. Inte för kallt. Inte för blåsigt och inget regn.

”Kungligt” helt enkelt.

Konungaparet inleder visiten i Karlstad klockan 10.10 med ett besök på Centralsjukhuset.

– Vid 10-tiden finns det risk att det är en del dimmoln som kan ha lite svårt att lätta, men jag skulle tro att de har luckrats upp en bit in på eftermiddagen. Ju senare på dagen desto större chanser för sol, säger Katarina Andersson, meteorolog på SMHI.

Det här är goda nyheter för det är först på eftermiddagen som kungen promenerar till Stora torget för att sedan klockan 15 tala i Domkyrkan.

– Temperaturen ligger på omkring 20 grader. Det är sydvästlig vind, inte någon kraftig vind.

Enligt SMHI ska det inte finnas någon risk för regn under dagen.

– Nej, det ska inte komma något regn imorgon i Karlstad. Utan det är istället lite låga moln och det ser ut att vara en del av den varan redan nu som har lite svårt att flytta på sig.

Det låter som att det kan bli ganska behagligt väder, trots allt. Vad ska man ha för kläder på sig om man vill närvara på kungens besök?

– Ja, alla är vi ju olika funtade sett till hur mycket kläder man vill ha på sig. Jag skulle rekommendera lager på lager. Det är alltså bra ta med en tröja som du sen kan ta av dig, säger Katarina Andersson och fortsätter:

– Det här är ett perfekt väder om man vill titta på kungaparet. Det blir lagom helt enkelt.

Följ kungaparets besök i Karlstad – ställ en fråga redan nu!Såhär arbetar polisen under kungabesöket: ”Kommer vara synlig”Här bevakar polisen Karlstad med drönare under kungabesöketSnart anländer kungaparet till Karlstad – här är hela programmet

Artikeltaggar

KarlstadMolnigtSMHIStora torgetVäderVind

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.