Hoppa till huvudinnehållet

Anrika värdshuset sålt till schweizare: ”Vill gärna skämma bort våra gäster”

Publicerad:
Anrika Wärdshuset Pilgrimen i Ekshärad är sålt.
Anrika Wärdshuset Pilgrimen i Ekshärad är sålt. Foto: HusmanHagberg

Nu är anrika Wärdshuset Pilgrimen i Ekshärad sålt.

Köparna är ett gift par från Schweiz som även talar svenska.

– De verkar ha mycket planer så det är jättekul, säger ansvarige mäklaren Per-Olof Henriksson på HusmanHagberg.

Wärdshuset Pilgrimen blev rikskänt på 70-talet genom en av Kalle Sändares mest legendariska busringningar ”Ett bord i hallen”. Värdshuset hade ägts av samma familj i över 50 år när det såldes 2022. I början av maj kom anläggningen ut till försäljning igen.

– Det skulle vara jätteroligt om någon ville ta sig an det och se till att det kommer igång på riktigt igen, sa mäklaren Per-Olof Henriksson till NWT vid det tillfället.

I måndags blev det sålt till ett gift par från Schweiz som båda har lärt sig svenska. Han jobbar inom IT och hon driver café -och restaurangverksamhet. NWT har haft mejlkontakt med maken. Han skriver kort om deras avsikter med köpet:

– Vi vill gärna skämma bort våra gäster med bra råvaror från Värmland, en härlig miljö med charm och mycket värme. Vi vill överta fastigheten Klarälvsvägen 35 och ge nytt liv i hotellet och vandrarhemmet. Det ska bli en mötesplats för Ekshärad, Värmland och hela världen. Men först blir det mycket jobb i Schweiz och sen i Ekshärad.

Paret kommer att återkomma och berätta mer utförligt om sina planer. De tänker flytta till Ekshärad 2024 och planerar att öppna verksamheten 2025.

Anrika Wärdshuset Pilgrimen till salu – igenNu är Wärdshuset Pilgrimen till salu

Artikeltaggar

EkshäradFastigheterFörsäljningHusmanHagbergKalle SändareMäklareNäringslivSchweizVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.