Hoppa till huvudinnehållet

Två backmål när BIK studsade tillbaka och vann stort mot AIK

Publicerad:
Rikard Olsén, till höger, var en av målskyttarna i BIK Karlskogas storseger (5–1) borta mot AIK. Arkivbild.
Rikard Olsén, till höger, var en av målskyttarna i BIK Karlskogas storseger (5–1) borta mot AIK. Arkivbild. Foto: Rasmus Isaksson

BIK Karlskoga tog ordentlig revansch från förra veckans storförlust mot Brynäs, när man bortaslog AIK med 5–1 på tisdagskvällen. Det var lagets tredje seger den här försäsongen.

BIK var betydligt stabilare bakåt än i 2–7-förlusten senast och höll länge nollan i matchen.

Unge Jacob Ringman inledde lagets målskytte, drygt åtta minuter in, efter att han precis suttit av en tvåminutersutvisning.

19-åringen kom fri, tog emot en liten flippassning från Simen Andre Edvardsen, och satte säkert 0–1.

AIK var det lag som skapade powerplay-lägen i den första perioden. Två utvisningar drog BIK på sig, men med fyra minuter kvar av den första perioden sköt Stefan Milosevic in 0–2 från vänstra tekningscirkeln, efter pass från Jesper Norbäck.

– Jag tycker att vi gör en rätt bra första period. Vi är aggressiva, jobbar hårt och dödar två boxplay, sa 1–0-skytten Jacob Ringman i SportExpressens livesändning i pausen.

Mållöst i andra

I den andra perioden var det BIK som skulle få chanser i powerplay.

Vid det första läget, då Kalle Jellvert blivit trippad några minuter in, var det dock AIK som skapade den bästa chansen.

Oskar Magnusson kontrade och kom fri, men Marcus Hellgren-Smed i BIK-målet stod i vägen för ett reduceringsmål.

Kort efter fick BIK chansen i numerärt överläge igen, men perioden slutade mållös.

– Känslan inför tredje är god. Vi har tryckt på att vara aggressiva och vara rejäla i närkamperna, och jag tycker att vi lever upp till det jämför med senast, sa Stefan Milosevic i pausen.

Utdelning i powerplay

I den tredje perioden fick BIK utdelning i numerärt överläge. Två gånger dessutom.

Först genom Eskild Bakke Olsen, som efter bara 1.19 spelat placerade in trean på pass från Albin Eriksson, som jobbat fram pucken bakom kassen.

Sedan genom Rikard Olsén, med cirka tio minuter kvar av matchen, som satte 4–1 med ett skott i krysset efter förarbete av Jesper Norbäck.

Däremellan hade AIK reducerat precis efter Bakke Olsens 3–0-mål. Rikard Olséns 4–1 och Stefan Milosevics 2–0 var BIK:s första backmål den här försäsongen.

Med 4.27 kvar av den tredje perioden kontrade BIK och Theodor Pistek sköt in femman i krysset, assisterad av Jesper Kokkonen och Jesper Norbäck.

Målet blev matchens sista, och ett effektivt och stabilt BIK tog revansch både från förra veckans storförlust mot Brynäs, och från det tidigare mötet mellan AIK och BIK i Nobelhallen (2–5) i augusti.

”Steg i rätt riktning”

BIK:s tränare Dennis Hall var nöjd när han intervjuades av SportExpressen efter matchen.

– Framför allt med aggressiviteten. Den var betydligt bättre än sist, och positivt att vi anammar det vi har pratat om. Det gör att vi får lite mer puck och kommer ut ur egen zon på ett smidigare sätt.

Spelet i ”special teams” fungerade också bra för BIK under matchen.

– Boxplay var mycket bättre i dag. I powerplay tycker jag att vi stressade lite med pucken, men vi får lite utdelning där ändå, men framför allt boxplay är jag nöjd med.

– I dag känns det som vi tog ett steg i helt rätt riktning. Prestationerna har varit lite upp och ner, som det brukar på försäsongen, i dag är jag nöjd.

BIK:s laguppställning

Målvakter: Marcus Hellgren-Smed (Samuel Jonsson).

Backar: Albert Lyckåsen, Alexander Leandersson – Rikard Olsén, Stefan Milosevic – Henrik Larsson, Måns Krämer – Leo Klavhed.

Kedjor: Simen Andre Edvardsen, Gustaf Franzén, Hampus Plato – Jesper Norbäck, Eskild Bakke Olsen, Theodor Pistek – Jesper Kokkonen, Kalle Jellvert, Albin Eriksson – Alexander Jarl Åhlin, Jacob Ringman.

Saknades: Filip Sveningsson, Wilhelm Westlund (sjuka). Gustaf Thorell, Viktor Lang, Carl Bruhn och Viktor Lennartsson dras med underkroppsskador.

Artikeltaggar

AIKBIK Karlskoga A-lagEskild Bakke OlsenIshockeyJacob RingmanJesper NorbäckRikard OlsénSport

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.