Hoppa till huvudinnehållet

Dramatik när Hultsberg vann cupen efter sudden: ”Det största i klubbens historia”

Publicerad:
Reporter Mikael Solberger
Mikael Solberger
mikael.solberger@nwt.se
Hultsberg jublar efter att Holger Lejroth gjort 3-1 i finalen mot IBK Runsten.
Hultsberg jublar efter att Holger Lejroth gjort 3-1 i finalen mot IBK Runsten. Foto: Anders Lidström

Det var stor dramatik när Hallalliansen Cup avgjordes.

Halvvägs in i finalen ledde Hultsberg med tre mål, men till slut krävdes det sudden death för att man skulle ta hem turneringen.

Hultsberg gick till final genom att vinna mot Nor 92 med 5-2 i sin semifinal och IBK Runsten, från Gävle, besegrade Karlstad IBF U med 5-1 på sin halva.

I finalen fick Hultsberg en kanonstart med 3-1 efter den första perioden efter mål av Mathias Österdahl, Oskar Röös och Holger Lejroth.

Den ledningen växte sedan till 5-2 efter mål av Petter André och Viktor Rudsvik. Efter en sen reducering var ställningen 5-3 efter två perioder. Efter ytterligare en snabb reducering i början av den sista perioden och ett till mål av gästerna från Gästrikland med tre minuter kvar att spela av Alex Schröder var det 5-5 efter tre perioder.

I sudden death spelade Marcus Skager fram till Erik Nordenhäll som avgjorde matchen och såg till att förstapriset på 10 000 kronor gick till Hultsberg.

– Det här är den största framgången i föreningens historia. Vi har ett bra lag på pappret och nu visade vi det på planen också, säger sportchefen Tommy Larsson.

Artikeltaggar

HistoriaHultsberg IBFIBK RunstenInnebandyMarcus SkagerSportTurneringar

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.