Hoppa till huvudinnehållet

Historiskt guld efter nagelbitare: ”Var bara att gå ut och kötta”

Publicerad:
Övre raden från vänster: Nora Karlsson, Ella Högman Skager, Lisa Holmgren, Josefine Johansson och Tuvali Åhser. Nedre raden från vänster: Moa Karlsson, My Olsson och Hanna Mårtensson.
Övre raden från vänster: Nora Karlsson, Ella Högman Skager, Lisa Holmgren, Josefine Johansson och Tuvali Åhser. Nedre raden från vänster: Moa Karlsson, My Olsson och Hanna Mårtensson. Foto: Kim Frandsen

Bäst i Sverige!

Det kan en hel oktett götister kalla sig efter en rafflande duell på Lidingövallen i Stockholm.

– Det var jättenervöst, säger de i grupp.

Samtidigt som flera namn har växt ut till riktiga stjärnor på den stora friidrottsscenen har IF Göta flera framtidslöften i leden.

Inte minst bland flickorna födda 2008 och 2009.

Det blev extra tydligt efter helgens final av Kraftmätningen 2023 där Moa Karlsson, My Olsson, Hanna Mårtensson, Nora Karlsson, Ella Högman Skager, Lisa Holmgren, Josefine Johansson och Tuvali Åhser kammade hem guldet i gemensam trupp.

– Så kul! Det här slår jättehögt. Man har typ inte landat i att vi faktiskt vann, säger mästargänget.

Dels med tanke på förväntningarna (femma i kvalet), dels med tanke på den nagelbitare till avslut som det blev.

Inför sista grenen, 800 meter, var nämligen Hammarby i förarsätet.

Och det var tack vare att alla tre götister som kom till start i nämnda gren satte personbästa som guldet hamnade i Karlstad.

– Vi tänkte inte så mycket på placering utan mer på att springa snabbt. Det var bara att gå ut och kötta och ge allt, säger Moa Karlsson.

Extra nervöst blev det av att Hammarby-gänget inte sprang i samma heat.

– Så vi fick kolla på deras lopp och det var så nervöst. Sedan tog det jättelång tid innan resultatet kom upp också.

Övriga grenar som kördes var 80 meter häck, höjd, längd, kula och spjut.

Totalt skrapades 13 836 poäng ihop, vilket var knappt 100 poäng mer än Hammarby – liksom rekord för Göta i Kraftmätningssammanhang.

Likaså var det föreningens första guld i nämnda tävling.

– Superstarkt! Väldigt lätt och härligt gäng att ha att göra med. De har en supersammanhållning och det är en förmån att få vara med dem, säger Madde Olsson, barn- och ungdomsansvarig i Göta.

Den historiska bedriften firades med körsång hela bussresan.

En låt som gick särskilt varmt? Jodå, Hacka Hål med James & Karin.

Fotnot: Kraftmätningen är en årligen återkommande lagtävling där landets bästa flick- respektive pojk- och mixlag koras.

Artikeltaggar

FriidrottIF Göta

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.