Hoppa till huvudinnehållet

De öppnar och stänger Företagssalongen – med pris och vinprovning

Publicerad:
Lisa Gärdt, Nyföretagarcentrum södra Värmland, Jacob Lund, ansvarig för Företagssalongen, André Liljemark, näringslivsutvecklare Torsby kommun och Bernt Gustavsson, Uncorked Wines ser fram emot Företagssalongen på Elite Stadshotellet i Karlstad.
Lisa Gärdt, Nyföretagarcentrum södra Värmland, Jacob Lund, ansvarig för Företagssalongen, André Liljemark, näringslivsutvecklare Torsby kommun och Bernt Gustavsson, Uncorked Wines ser fram emot Företagssalongen på Elite Stadshotellet i Karlstad. Foto: Jonas Klint

Nu är det återigen dags för Värmlands största mötesplats för näringslivet: Företagssalongen. På torsdag fylls Elite Stadshotellet i Karlstad med över 100 utställare och en diger lista föredragshållare.

– Det är 19:e salongen i ordningen. Vi har hittat ett koncept som verkligen fungerar och som leder till affärer, säger mässgeneralen Jacob Lund.

Nyföretagarcentrum södra Värmland, som stöttar företagare i den första startfasen, har haft kontakt med flera av företagen som ställer ut. Verksamhetsansvariga Lisa Gärdt tror att salongen blir en bra övning för dem i pitchandets och minglandets ädla konst.

– Det blir en bra erfarenhet att komma ut och möta andra företagare, säger hon.

Delar ut pris

En nyhet på torsdagens Företagssalong är att organisationen delar ut priset Årets nyföretagare 2023 där.

Prisutdelningen är bland det första som händer på förmiddagen. I andra änden av programmet, faktiskt lite efter stängning kl 16, kommer Karlstadsföretaget Uncorked wines att arrangera vinprovning i en av hotellets salonger.

Bernt Gustavsson, som tillsammans med Ann Hassel Gent driver vinimportören Uncorked wines, siktar som NWT tidigare berättat inte på att bli störst, utan fokuserar på småskaliga och hantverksmässiga producenter. Passion för vin i kombination med mat är det som driver de två, som båda har vanliga jobb vid sidan av företagandet.

Arrangerar vinprovning

Företaget köper viner från ett 20-tal små producenter i Frankrike, Italien, Spanien, Österrike och Tyskland, och säljer till restauranger, privatpersoner och även Systembolaget i Sverige.

– Vi arrangerar också vinprovningar, till exempel till företag som vill göra en aktivitet för personalen.

Vinprovningen som de arrangerar på Företagssalongen kräver föranmälan till de 30 platserna. Det hör inte till vanligheterna på Företagssalongen där det annars är drop in som gäller.

– Enda kravet är att man är yrkesverksam, säger Jacob Lund.

Prisad centrumutvecklare

På Företagssalongen kan man också stifta bekantskap med André Liljemark, näringslivsutvecklare i Torsby kommun. Han kom nyligen på delad andraplats när Sveriges bästa centrumutvecklare 2023 utsågs.

– Det var ”nypa mig i armen”-varning på det, säger han om den hedrande nomineringen.

Han kommer att hålla en av föreläsningarna, på temat ”Goda ambassadörer för en bättre platsutveckling.”

– Värmland har de bästa ambassadörerna, säger han och nämner bland andra Svennis som gärna pratar gott om Torsby.

– Det handlar inte om att skryta, utan att prata om platser, människor och upplevelser på ett bra sätt – att välja att se det som finns och se det positiva.

Ur den positiva andan föds en kreativ kultur där det goda värd- och ambassadörskapet blir kraften som kan göra alla orter intressanta på olika sätt.

– Det gäller att se möjligheterna och det som är unikt med varje plats.

Artikeltaggar

André LiljemarkElite StadshotelletJacob LundKarlstadLisa GärdtNäringslivNomineringarNyföretagarcentrumUncorked wines

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.