Hoppa till huvudinnehållet

Replik: Socialdemokraters hycklande finner inga gränser

Publicerad:
Med tanke på de allvarliga våldsbrott vi sett i Karlstad i sommar behöver vi modiga politiker som är i framkant och vill hitta nya lösningar för att få bukt med kriminaliteten, skriver Robin Lennartsson och Anders Birkefjärd.
Med tanke på de allvarliga våldsbrott vi sett i Karlstad i sommar behöver vi modiga politiker som är i framkant och vill hitta nya lösningar för att få bukt med kriminaliteten, skriver Robin Lennartsson och Anders Birkefjärd. Foto: Tommy Andersson

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Det är kanske svårt för er socialdemokrater att ta in och erkänna de problem ni varit med och skapat, och som nu även är verklighet i Karlstad, skriver Robin Lennartsson och Anders Birkefjärd.

Svar till Linda Larsson med flera (NWT 25/8).

Tomma tunnor skramlar mest. Om styret med Linda Larsson (S) i spetsen är så stolta över och vill prioritera medborgarlöftet i samarbete med polisen, varför var de inte på torget på Våxnäs och Kronoparken för att möta medborgarna tillsammans med polisen och lokalpolitikerna, tidigare i mars i år?

Linda Larsson (S) var inte där. Anders Tallgren (S) var inte där. Frida Nilsson (C) var inte där. Monika Bubholz (MP) var inte där.

Det var bara politiker från Sverigedemokraterna på plats tillsammans med polisen för att möta medborgarna och deras frågor om otryggheten i Karlstad. Pinsamt. Det säger det mesta om vilket parti i Karlstad som tar trygghetsfrågorna på allvar i kommunen.

Det var för övrigt ett väldigt givande och viktigt möte med våra engagerade Karlstadsbor. Där polisens synlighet, ordningsvakter och kameror ofta kom på tal som viktiga trygghetsskapande faktorer från Karlstadsborna. Att det finns en uppenbar oro i Karlstad över att kriminaliteten eskalerar är inget som Sverigedemokraterna hittat på, utan det är ren fakta.

Så skriver du en debattartikel

Det är kanske svårt för er socialdemokrater att ta in och erkänna de problem ni varit med och skapat, och som nu även är verklighet i Karlstad. Alldeles oaktat hur mycket ni beskyller Sverigedemokraterna för att ”spä på otryggheten” så är verkligheten vad den är och där kan ni inte lura Karlstads invånare.

Med tanke på de allvarliga våldsbrott vi sett i Karlstad i sommar behöver vi modiga politiker som är i framkant och vill hitta nya lösningar för att få bukt med kriminaliteten. Inte naiva politiker som Linda Larsson som i media lovade efter att skjutningen på Kronoparken inträffat, att det ”ska inte upprepas”. Någon vecka efter inträffade en ny skjutning i Karlstad. Så mycket var det löftet värt. Pinsamt igen.

Sverigedemokraterna hade i kommunfullmäktige uppe en motion om att kommunen ska få möjlighet att vräka kriminella från kommunens boende, för att skapa trygghet i bostadsområden. Det var styret helt ointresserade av och motionen avslogs.

Vräkningar av kriminella har haft stor framgång i Angered där kommunen och bostadsbolag vräkt kriminella och Svea hovrätt har beslutat att hyresgästerna ska vräkas. Fallet kan bli vägledande i framtiden även för Karlstad kommun. Styret är överhuvudtaget inte intresserat av att skapa trygghet i bostadsområden genom att vräka de få som skapar otrygghet för majoriteten av skötsamma människor. Pinsamt återigen.

Hur medborgarlöftet och trygghetsfrågor kopplas till Björn Söders uttalande om Pride är något oklart. Söder får stå ansvarig för sina egna uttalanden. Vi anser att man ska få älska vem man vill, oavsett vad Söder skriver på sociala medier och att Pride inte välkomnar Sverigedemokraterna i diverse arrangemang som panelsamtal, debatter, tåg och liknande som anordnas.

Vi vill slutligen passa på att tipsa om SVT-serien ”SD-bögar” där man får en intressant inblick i hur stort stödet är för SD bland homosexuella. Kanske dags för styret att få lite nya perspektiv av våra breda väljargrupper.

Robin Lennartsson (SD)

Gruppledare, Karlstads kommun

Anders Birkefjärd (SD)

Vice gruppledare, Karlstads kommun

Artikeltaggar

Anders TallgrenAngeredBjörn SöderBrott, lag och rättCenterpartietKarlstadKarlstads kommunKriminalitetKronoparkenLinda LarssonMiljöpartietMonika BubholzOroligheterPrideRobin LennartssonSkottlossningSociala medierSocialdemokraternaSvea hovrättSverigedemokraternaSVTTrygghetsarbeteVåldsbrott