Hoppa till huvudinnehållet

Över 40 tomter till salu: ”De kommer gå åt fort”

Publicerad:
Första släppet sker i Södra Kroppkärr. Bild från området.
Första släppet sker i Södra Kroppkärr. Bild från området. Foto: Karlstads kommun

Nu säljer Karlstads kommun tomter på Södra Kroppkärr. Det blir det första i raden av flera försäljningar av villatomter där privatpersoner kan bygga sina drömhus.

Det är tomter på östra delen av Södra Kroppkärr som säljs. Tomterna ligger granne med de radhus som nu byggs. Det är personer som står i den kommunala tomtkön som kan köpa. Totalt står cirka 450 personer i tomtkö.

– Vi har arbetat hårt för att få fram fler tomter till de som vill bygga egna hus. Därför är det glädjande att vi nu kan släppa så många. Senare i höst planerar vi att släppa två tomter på Zakrisdal och i vinter ett 40-tal på Dingelsundet, säger Monika Bubholz, (MP), ordförande i teknik- och fastighetsnämnden, i ett pressmeddelande.

De som står i kö får ett mejl med information om tomterna och hur man gör för att anmäla sitt intresse.

– De har fram till och med den 25:e september att göra sitt val. Det är fina tomter nära vatten, skog och bara fyra kilometer från centrum, så jag tror att de kommer gå åt fort, fortsätter Lisa Eriksson, tomtkö administratör, i ett pressmeddelande.

Vid månadsskiftet september/oktober kommer kommunen att börja tilldelningen.

Observera att det är tomterna Häcksaxen 2-5, Lövräfsan 1-6 och Skottkärran 1-11 som ligger ute till försäljning. (Illustrationen visar också andra tomter.)
Observera att det är tomterna Häcksaxen 2-5, Lövräfsan 1-6 och Skottkärran 1-11 som ligger ute till försäljning. (Illustrationen visar också andra tomter.) Foto: Lisa Eriksson

Fakta om tomterna och gatunamn

De 21 tomterna har en yta på mellan 470 m2 och 583 m2 och varierar i pris mellan 1 250 000 – 1 350 000 kronor exklusive vatten och avlopp.

Tomterna ligger längs med Trädgårdsmästargatan, Avenboksvägen, Glasbjörksvägen, Mullbärsvägen och Lorentz Ljungdahlgatan. Namnen är inspirerade av den historiska kopplingen till stadsträdgården i centrum. Förr användes Kroppkärrs herrgård, som ligger i närheten, som stadens växthus och plantskola. Den förste stadsträdgårdsmästaren var just Lorentz Ljungdahl och växtsorterna i gatunamnen finns alla i stadsträdgården.

Källa: Karlstads kommun

Artikeltaggar

Bostad och byggenDingelsundetFörsäljningHus och hemKarlstads kommunMonika BubholzSödra Kroppkärr

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.