Hoppa till huvudinnehållet

Man hotade personer på företag och försvann – hittades av polisen: ”Påverkad”

Publicerad:
Reporter Felix Hall
Felix Hall
felix.hall@nwt.se
Polisen hittade den misstänkte mannen i 35-årsåldern en bit från brottsplatsen. Arkivbild.
Polisen hittade den misstänkte mannen i 35-årsåldern en bit från brottsplatsen. Arkivbild. Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

En man i 35-årsåldern hotade två personer på ett företag i Karlskoga. Polisen anträffade sedan mannen i nära anslutning till brottsplatsen.

Från företaget som är beläget i centrala Karlskoga ringer man polisen för att berätta om en hotfull situation som inträffat. Då är klockan strax innan 16 på eftermiddagen.

– Exakt vad hotet består i kan jag inte gå in på men ingen person är fysiskt skadad, men hur man mår psykiskt är ju en helt annan sak. Mannen ska också ha haft något tillhygge i samband med hotet, säger Anders Dahlman, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.

Polispatrullen beger sig till platsen, men mannen är inte kvar när man anländer.

– Vi lyckas hitta honom i nära anslutning till brottsplatsen. Vid visitation hittas något ”brottsligt verktyg” på honom. Man anträffar också en misstänkt substans som man tar i beslag. Mannen upplevs också vara påverkad av något. Han får därför följa med för en kroppsbesiktning så att vi får en analys.

Känner mannen personerna på företaget?

– Ja, någon form av relation verkar de ha. På något sätt känner de varandra.

Efter förhör och och provtagning är mannen försatt på fri fot.

– Ingen i ärendet är frihetsberövad. Men vi får se vad förundersökningen kan ge och vad den kan leda till, säger Anders Dahlman.

Polisen rubricerar händelsen som olaga hot.

Artikeltaggar

Anders DahlmanBrott, lag och rättFrihetsberövadeFörhörFörundersökningKarlskogaOlaga hot

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.